RabiaElBu Merhaba kızım 14 aylık Normalde kızım birden kendi emekleyip kendi yürüdü fakat benim en büyük hatam televizyonu çok seyrettirmem oldu ilgisizde kaldı sonra bu bazı belirtileri oluşmaya başladı Kızıma seslendiğimde bakmıyor Parmak ucunda yürüyor Söyleneni işitmiyor gibi davranıyor Parmağı ile birşey istediğinde göstermiyor Akranları gibi oyun oynamıyor sizde veya çevrede var mıydı düzelebilir mi rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?
Masha_ RabiaElBu Buradaki psikiyatri doktoru olmayan hickimse emin olarak otizm veya değildir diyemez kesinlikle bu belirtiler doğrultusunda bir psikiyatri cocuk doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorum çok geç olmadan
Mirac21mom RabiaElBu oğlumda aynı şeyleri yapıyor ne ismine bakıyor nede işaretle gösteriyor 16 aylık tam bir reklam delisi reklam çıktığı zaman diğer odalardan koşarak geliyor önceden iki kere havale geçirdi normal diyorlar ama doktora götürmedm onun için
Adaoslem RabiaElBu benim arkadaşın çocuğu da öyleydi, ilgisizlikten ve sürekli tv izlemekten.çocuğu yaşıtlarıyla oynasın parka götürün, ayrıca birlikte oyunlar da oynayın. Düzeliyor, arkadaşımın çocuğu 2 ayda düzeldi
RabiaElBu Gittim psikiyatriye fakat otizm belirtisi hafif var fakat ilgilenin bol bol dedi 4 ay sonra tekrar gelin denildi benim merak ettiğim böyle yaşayan yada böyle olupta düzelen var mı anne olarak içim içimi yiyor
AliHamzam1 RabiaElBu benim kuzenımın çocuğuna da otizim hafif başlangıç dediler Kız varya çocuğa bebek gibi baktı yemin ederim Sürekli oyun oynadı ilgilendi arkadaş edindirdi sokağa çıakrtıp oynadı Kız şimdi maşallah okadar akıllı ve zeki ki geçti otizm şeyi 3.bucuk yaşında oldu sanırım
yamans RabiaElBu başka bir doktora daha gidin otizmde erken tanı çok önemli. Eğer öyleyse hemen eğitime başlamanız gerekiyor
NehirByrm RabiaElBu böyle birşey yasamadim ama mutlaka duzelecektir ekrani tamamen kesip daha fazla ilgilenirseniz hersey yoluna girer bunun örnekleri çok fazla var Handan Kılınç takip etmenizi öneririm
Ozgeww RabiaElBu benim yigenimde aynı bu sekilde belirtiler gösterdi tv cok izledi oda telefon birde cocuk doktoruna gittiler otizm var denildi rapor çıkarıp belirli özel okullara gittiler cok fazla ilgilenilmesi gerekiluyor tv telefon hepsi kalkip konuşarak boya yapılması hikaye okunmasi gerekiyor simdi cok şükür düzeldi ama sakin ihmal etmeyin geri donusulmez yola girersiniz
SalihaDeniz Benim çocuğum da 17 aylık parmak ucunda yürüme vardı çoraplarını çıkardım evde iki hafta içerisinde bıraktı parmak ucunda yürümeyi ismine de geç baktı 13 aylıktı bakmıyordu mesela şimdi bazen gene öyle ilgisi başka yönde ise dönüp bakmadığı oluyor oyuncakları ile doğdu doğalı oynamaz her çocuk gibi derdi ev eşyalarıdır ben tv izletmiyorum sadece mecburen kilo sebepli yemek yedirirken günlük yarım saat kırk beş dakika baktığı oluyor demem o ki hemen otizm demeyin korkmayın her bebek dokuzuncu ayında alkış bay bay yaparken bizimki 12 aylıkken yaptı mesela ama doktorumuz bu aylarda ortak dikkate bakıyor o varsa ismine de bakacaktır onemli olan bu ikisi
RabiaElBu SalihaDeniz Allah razı olsun yüreğime biraz da olsa su serptiniz cidden korkularım çoktu peki aktive vs yaptırıyor muydunuz yada ismine nasıl tepki verip baktı
missniso SalihaDeniz ortak dikkat nasil oluyor acaba yani buna sahip olduğunu nasil anlariz 12 aylik benim her yaptığımızı yapiyor oyunlar da oynuyoruz göz temasi var ama isme bakmada pek hevesli değil
ferlazen SalihaDeniz benim bebeğimde sonradan parmak ucunda yürüme oldı ara sıra gün içinde tekrarlıyor. Çoraplarını çıkartmışsınız ne alakası var açıklar mısınız bilmek isterim
SalihaDeniz RabiaElBu evet oyuncaklarını oynamayı gösteriyordum cırt cırtlı kitaplarını balık tutma oyununu kalemle yazı yazmayı top oynamayı önce kendim yapıyordum sonra o da benim arkamdan yapıyordu sürekli ismiyle seslenmeyi bıraktım sonra kendi kendine bakar oldu bol bol dışarıya çıkardım parka götürdüm hala götürüyorum her bebeğin ilgisi farklı seslendiğimde bana bakmayan çocuğum çamaşır makinesi çalıştırıyor bulaşık makinesi çalıştırıyor kapıya takılı anahtarı çıkarıp yeniden takmaya çalışıyordu boyu yetişmiyordu 13-14 aylıktı korkmayın siz parmağınızla işaret edince kafasını çevirip bakıyor mu? Bir başkası seslendiginde bakıyor mu? Önemli olan bu
Aybers RabiaElBu öncelikle direk telefon tablet televizyon çocuktan bunları acil uzak tutuunnn her yerde bas bas bağırıyorlar izletmeyin eline telefon vermeyinnn diye otizm olağan durumu ortaya çıkarır varsa yoksada televizyonlar otizmli gibi davranmasına sebep oluyor algıları tamamen değişiyor çocukların arkadaşlar yapmayın etmeyin yararlı değil onlar 2 yaşa kadar dikkat edin bunlara bol bol disari çıkarın evde birlikte oyunlar oynayın parka götürün
RabiaElBu SalihaDeniz Ben kendi parmağımla gösterir isem bakıyor o tarafa fakat başkası seslenincede bakmıyor
SalihaDeniz RabiaElBu 13-14 ay arasında benimki de öyleydi normal bazı çocuklarda olabiliyor dedi doktorumuz ortak dikkat varmış kızınızda günde on defa seslenin evde iseniz başka odalardan seslenin saklambaç oynayın ismiyle seslenin sizi arasın sesinize gelsin bu onun hem dikkatini güçlendirecek hemde ismine yardımcı olacaktır yaz geliyor su savaşı yapabilirsiniz ben eski biberonunu suyla doldurup saklanıp beni ararken çıkıp suyu yüzüne sıkıyorum hem eğleniyor hem öğreniyor artık hani nelerden hoşlanıyorsa bol bol dışarıya çıkarın imkanınız varsa ben her gün 2-3 saat dışarıya çıkarıyorum her bebeğin gelişimi farklı doktorunuz zaten en doğru kararı da verecektir
RabiaElBu AliHamzam1 Çok haklısınız bende elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum peki onda ne gibi davranışlar vardı bilginiz var mı ?
RabiaElBu AngelMotherr nasıl oluyor o bilgim yok benim rica etsem nasıl yapabilirim bilgi verebilir misiniz
AngelMotherr RabiaElBu canım nerde oturuyorsun Bir sayfa var oraya bak anlarsın birtanem instgrmada Çekmeköy Almila Oyun Evi
AliHamzam1 RabiaElBu bildiğim kadarıyla seslenildiğinde dönüp bakmıyor Muş,sürekli saat çamaşır makinesi gibi dönen şeyleri takip ediyordu Oyun oynayamıyordu TV falan izletiyordu hepsini kesti izletmedi TV tlf falan
RabiaElBu Mirac21mom Sizinkinde havale de var ben psikiyatriye gittiğimde sordu sizde isterseniz bir gidin baştan bilip ona göre hareket etmesi en sağlıklısı diye düşünüyorum
Mirac21mom RabiaElBu açıkcası garip gelmedi pek fazla kardeşimde öyleydi hareketleri şimdi hiçbişeyi yok
Iser3633733 Benim kızımmda 15 aylık seslenince arada bakıyor ve asla televizyonsuz çizgifilmsiz yemek yemez baba dede mama abi bide gik gik diye söyleniyor sadece psikoloğa götürücem seslenince bakmıyor dediğimde saçmalama bu çocuğun neresi otizm dediler gitmedim bilmiyorum otizmli tanıdığı çocuğu olanlar bilgi verebilir mi bana çok kafama takıyorum çok çok hareketli bu arada göz teması da fazla kurmaz kurar ama uzun sürmez
RabiaElBu yamans Bende öyle düşünüyorum fakat ilk önce işitme içinde gidip daha sonra tekrar psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum