MH2022 şimdi size bildiklerimi anlatayım, alerjik bebek annesiyim aynı zamanda sağlıkçıyım. Alerji testi doğru yanıt vermez dedikleri şey şudur ; alerjisi olan bebekte bazen deri tepkimesi vermez. Ama deri tepkisi veren bebek %100 alerjiktir. O doğru yanıt vermiyor cart curt diyenler deride reaksiyon gözükmeyin alerjik olarak egzama veya kanlı kaka devam ederse söylüyorlar.
Birçok doktora götürdüm özel ve devlette , bizim yoğun egzemamız vardı çünkü. Gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla doktorlar bu alerji diyet de ikiye bölünmüş durumda. Kimisi katı diyet yaptırıyor , kimisi de annenin yemeye devam etmesini istiyor ki bebeğin bağırsakları alışsın. Sizin doktorunuz da kilo alımı iyi olduğundan kakada kan olmadığından diyet yapmanızı mantıklı bulmuyor. Yanlış bir yaklaşım değil AMA , bu illet alerji öyle bir şey ki geçmesi için mutlaka çocuğunuzun bağışıklığının yani direkt olarak bağırsaklarının güçlenmesi lazım. Bunun içinde yoğurt kefir gibi probiyotik tüketemediği için dışardan probiyotik damla kullanmanız şart.
Eğer kusması ve mukusu devam ediyorsa mutlaka bir kaçak vardır diyetinizde. Süt, yumurta, süt ürünlerini ve paketli gıdaların kuruyemişlerin hepsini yemeyi durdurun. Biraz sabır edin ve geçeceğini göreceksiniz. 5.ayda sıkı bir diyete başladım , süt-yumurta ve buğday diyeti yaptım. 3 ay sonunda kendiliğinden geçti şu an ben her şeyi tüketiyorum bebeğimde yumurta yiyebiliyor. Yakında yoğurt deneyeceğiz . Yani kısacası irade ve güzel kaçaksız bir diyet eşittir başarı ✌🏼