Ben kendim yapıyorum aynı yoğurt yapmak gibi çok basit aşağıya tarifini veriyorum dilerseniz bu şekilde yapabilirsiniz.
1 litre süt kaynatıyorum kavanoza alıyorum varsa bir dilim tuzsuz süzme peynir yoksa normal beyaz peyniri biraz suda bekletin tuzunu salsın sonra kavanoza aldığım sütü serçe parmağı içine sokup 10 saniye sıcaklığa dayandıktan sonra peynir ve sütü aynı yoğurt mayalar gibi karıştırın. Kavanozu peçete ile kapayın ve örtün bezle. 6 saat sonra dolaba ağzı açık bir şekilde koyup ortalama 6 saat dinlendirin. Tülbente koyup yüksek bir yere asıyorum suyunu 1 saat süzdürüp alıyorum. Hepsi bu kadar ama ben biraz uzun yazdım sanırım. Haa son bir şey suyu çok faydalı atmayın yemeklerine koyarsınız. Bide içinde katlı maddesi olmadığı için bir haftada bozulabilir. Şimdiden afiyet olsun 😊