Bussi Merhaba oğlum.6 aylıkken düşme sonrası tomografi çekildi 1 ay oldu tam, bebeğine tomografi çektiren var mi daha önce? İleri yaşlarda Allah korusun bi sorunla karsilastiniz mi? İnternette okuduklarım da aklımı kaciricam
Berilsmom13 Bussi sırf bu yüzden bişey olduğunda asla internete bakmam insanı çok strese sokan bir mecra
Yagmuurr Bussi ben de 8-9 aylıkken çektirdim düşme sonrası internette ne okudunuz bilmiyorum ama şuan 2 yaşında hiçbir sorunu yok çok şükür
Balliiii Bussi merhaba radyoloji teknikeriyim. Çekimleri biz yapıyoruz. Üstelik oğlumda yataktan düştü tomografi çekildi. Radyasyon çok fazla alıyorlar evet ama bir süre sonra vücuttan atılır. Tanı için çekilmek zorunda ayrıca 💐 daha dikkatli olup radyasyona maruz kalacak olaylar yaşamayız inşallah 🫰🏻💐
Mevamooms Bussi bende dün post açmıştım bu konuyla ilgili @MorVosvos çok yardımcı oldu sağolsun benimde bebeğim daha 40 günlük düşünce hiç sormadan belirtmeden çektiler tomografi doktoruma danıştım düşme durumlarında çekiliyor maalesef ama bi kere çekildi diye lösemi olcak diye bişey yok dedi sık sık çekilme dikkat et tekrarlanmasın dedi ama bende lohusa kafamla elli tane şey kuruyorum mahvoldum nasıl içim soğuyacak bilmiyorum
Bussi Balliiii of ınsallah ya işte bazen mecburen yanım da yatırmak zorunda kalıyorum, kendi yatağında uyumak istemiyor çığlık çığlığa üzülüyorum yanıma alıyorum sabahta bu manzara ile karşılaşıyorum içim acıdı ya :(
Mevamooms Balliiii merhaba bende tüm vücut çektiler bide bebek dozunda çekildiğini anlama şansım var mı siz hiç tüm vücut bebek çekimi yaptınız mı bişey anlamadan aceleyle çekildi suçluluktan kendimi yiyorum 😢
Bussi Mevamooms annelik bu içimiz soğumaz da sakinler herhalde suan panik halindeyiz ama işi bilen insanlar var allahtan İnternete bakın kafamızı doldurmayalim tekrarlanmaması için dikkat edocez allahin izniyle dua edelim hiç bisey olmasin hiç bi cana
MorVosvos Mevamooms bebek dozudur canım. Yetişkin dozu çekmezler bebeğe. Yeni nesil cihazların hepsi otomatik doz. Dozu yüklüyorlar e nabıza. Teknoloji o konuda çok gelişmiş.
Balliiii Mevamooms anlama şansınız yok maalesef bu konuda dikkatli ve tedbirliyiz ne kadar acelede olsa yanlış çekmezler
Mevamooms Bussi inşallah bütün kuzucuklar sağlıklı olsun olmuşa çare yok maalesef ne kadar zamanı geri döndürmek istesemde şuan dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden
Mevamooms MorVosvos inşallah canım ben bi anda girdim çıktım panikten cihaza falan bakamadım aklımda tek kalan şey bebeğimin ağzında emziği ile gözlerime bakmasıydı orda kaldım işde çok sağol
MorVosvos Bussi ilerdeki yaşlarda hiç sıkıntısı olmayan kişiler bulduk. Bebeğine tomografi çektirmiş sonra pişmanlıktan kafayı bozan bi anne olarak. Bi nebze olsun rahatlatmak isterim.
MorVosvos Mevamooms inan ben senelerce acilde çalışmış biri olarak ben bile bilmiyordum ki. Hep sonradan kafaya çok taktım çok araştırdım öyle öğrendim. Bu ayrıntıları teknikerler bile bilmiyor radyologlar anlıyor heralde
Blue2022 Bussi aynı durumu aynı duyguları yaşamış bir anne olarak 9 ay önce ben de oğluma düşme sonrası çektirmek zorunda kaldık. Eski cihazlar yokmuş şimdi daha az radyasyon veriyormuş. Korkmayın inşallah bir şey olmayacak. Doktorlar sitesinde benzer durum yaşayan ve soran kişilere rastladım tek çekimin olumsuz etkisi olmaz diyorlar genel görüş bu.. Bir de benim yaşımda kuzenim var bebekken çekilmiş sorun yok inşallah bizlerin bebeklerinde de olmaz