bulut22_ Kızlar misafir alacağım iftara ama hem bebek hem hazırlık hem temizlik kendime güvenemiyorum , yakınım hiç yok yardım edebilecek. oruç tutmasam kazasını tutsam mı diye düşünüyorum raht da edemiyorum:(
Berilsmom13 bulut22_ kızım 17 aylık oruç tutmuyorum geçen hafta kayınvalidemi iftara aldım üç gün kendime gelemedim bi çocuğa bak bi mutfağa koş bi temizlik vs. Bebekli insandan iftar daveti beklenmemeli diye düşünüyorum
Balkelebegi bulut22_ annemlerde kalıyorum hazır yemeği yiyemiyorum iftarda cesaretinize hayran kaldım🤣
Show_must_go_on bulut22_ Yani eğer eşiniz illa çağıralım diye ısrar etmiyorsa çağırmayın hiç çünkü bu defa hem siz yorulacaksınız hem bebeğimle ilgilenemedim mi vicdan azabı olacak bebekli bir kadından da beklenmemeli bence bu tarz davetler
Berilsmom13 bulut22_ eltim beni yemeğe aldı mesela ama sen alma seninki bu ara çok yaramaz dedi ben karşılık beklemiyorum dedi mesela. Bende zaten daha cesaret edemedim açıkçası çok zor oluyor bebekle mutfakta uğraşmaktan çocuk altına yapmış ikinciye farkedemedim altı pişti bir hafta çekti yavrum
oglumubeklerken Balkelebegi bende iftarda rahat yiyim diye oğlumu iftara kadar duyuruyorum, ama ben yemek yerken gene tepemden inmiyor 😀😀
bulut22_ Berilsmom13 evet haklısınız kendimize zor yapıyorum ama çağırmıs bulundum eşimin ve benım sevdiğimiz aile dostumuz ağırlamak istedim ben de ama bilmiyorum umarım hüsranla bitmez
Balkelebegi oglumubeklerken benimki kucağa al beni sofrayı başınıza geçircem modunda🤣 mama sandalyesinde ııııııı diye ağlayıp duruyor ben alışkınım da aile üyelerinin sinirleri iptal sanırım ajsldldş
oglumubeklerken Balkelebegi bizim ki de sürekli masaya ulaşma derdinde, kucağıma oturtuyorum masanın üstüne ayaklarını uzatıyor sonra ayağa kalkmaya çalışıyor masanın üzerinde 🤷♀️ ya da yemek dolu tabağa ayağını sokmasina izin vermediğim için ağlıyor falan 😅 valla bi 1 2 sene daha iftara birilerini alamam sanırım 😅
Aloaveraaaa bulut22_ hiçbir mazaret oruç tutmamak olmaz. Misafir de mazaret değil bence. Yada regl zamanınıza denk getirin yada akşamdan hazırlanın pratik şeyler hazırlayın.
sessizlik12 bulut22_ ramazan orucunun kazas8 olmaz ki misafir gelicek diye tutmamak ancak tutma imkajijiz yoksa kaza yapabilirs8niz siz8 anliyorm cockla cok zor acikiyo insan yetismiyo biseyde babadan yardim almajiz gerekir ama size nacizane tvsiyem orucunuz7 bujun icin birkmayin gerekirse glmesinler
bulut22_ sessizlik12 haklısınız yani normalde diyanet fetvasında anne emziriyorsa kendıne ve cocuğuna güvenemiyorsa tutmayıp kaza edebilir diye okumuştum da o nedenle o gün için kendıme güvenemediğimden acaba tutmasam mı diye düşündüm