Aryaliva Göğüs ucum yok diye doğum yaptığımda hemşire silikon uç önerdi aldım öyle emzirdim alıştı kızım şimdi memeyi almıyor 1 aylık oldu zaten sütümde bir var bir yok sağıyorum en fazla 60 cc çıkıyor iyice strese girdim ek olarak mama veriyorum yoksa çocuğum aç kalacak napacam şaşırdım 😔
Baby-azra Aryaliva canım benim bende kullanıyorum silikon uç çünkü gögüsümün ucu yok kullan emsin de sütünü boşver ben bıraktım Vala öyle emiyor önemli olan sütü emmesi benim için
Guler123_ Aryaliva kurban olayım stres yapma sagmaya çalış kızım 3 aylıkken öyle bı sütüm geliyordu ki günde 3 sefer sagiyordum ve üstüne emziriyordum sonra bı stres yaptım sütüm kesildi sonra neler neler yapmadım ne ilaçlar kullanmadım gelmedi 50 60 30 CC diye diye en son 1 kaşık geldi sonra bı daha sütüm gelmedi ne yaşarsan yaşa çocuğun için stres yapma gerekirse git annenlere 1 hafta 10 gün annen çocuğa baksın sen sadece yat dinlen emzir bebeğin altını bile annen değiştirsin sen dinlen stres yapma
Bebekcercinli23 Aryaliva canım bak ne güzel 60 CC cikiyor sütün demekki var benim 20 cc bile cikmiyodu ama bebeğim çok güzel emiyodu mama ver ama fazla yüklenme mamaya seni daha fazla emsin o emdikçe sütün çogalicak bol bol su iç sağlıklı beslen ve en önemlisi stres yapma kesinlikle
k_tuna Aryaliva benim de göğüs ucum yoktu silikon kullandım mecburen. Oğlum 2 aylık olana kadar silikonda emdi memeyi tutamadı ucu olmadigi icin hem de daha çenesi kuvvetli degildi. Arada meme vermeyi denedim beceremedi ama zamanla çenesi kuvvetlendi 2 ay civarında yine denemelerim sonucunda yavas yavaş bıraktı silikonu. Ki zaten 2 aya kadar göğüs ucunuz çıkmaya başlar. Bebeginiz memeyi emdikten sonra sütünüz daha da artabilir çünkü silikon dudak temasını engelliyor hormonları tetikleyemiyor bi yandan. Hem de bebegim mememden ememedi stresinden kurtuluyorsunuz🙂 1 aylık 60 cc yeterli kilo alımında sıkıntı yoksa doğum kilosunun iki katına çıktıysa sarılık vs yoksa mamaya da gerek yok bence. Oğlumda sarılık vardı ilk ay sarılığı oldugu icin mama kullandik 30 cc 2. Ayında kilosunu biraz arttirmak icin doktorumuz 15gün kadar gunde 2 3 kez 30cc anne sutune ek verdi. Kilosu istedigi duzeye cikinca biraktirdi. Sadece anne sutu aliyor su an 5 aylık gayet iyi kilo alımı. Siz stres yapmamaya çalışın en ufak bir laf sütünüzü etkiler malesef benim de öyleydi kafanızı dağıtacak şeyler yapın ve sütünüzü düşünmeyin öyle bir şey ki düşünmedikçe sütümün fazlalaştigini farketmistim. Bir de dua edin Allah bebeginizin rızkını bollastirsın diye 🤲
Baby-azra Sıcak duş al bol bol masaj yap gögüslerine ve sıcak sudan sonra pompyla sağım yap ki uyarı ver süt kanallarına
Aryaliva Guler123_ annemde kalıyorum ama zor bir hamilelik yaşadım doğum yaptığım ilk 1 hafta çok kötü bir psikolojiye girdim hergün ağlıyordum korku panik başlamıştı
Guler123_ Aryaliva sakın sakın sakın ne panik ne stres yapma ablan kardeşin erkek kardeşin falan varsa çık bı kaç saat dolaş kendini gel şöyle bı an doğum yaptığını falan unut kendine gel yaşadıklarını aklından çıkarmaya çalış öyle bı kafanı dağıtki içten bı şekilde ayy nasıl iyi geldi uzun zamandır böyle ir şey yapmadık kendime geldim de bunu ciddi anlamda silkelenmiş gibi de ben yapamadım ama sebep olan herkesi bu mübarek ayda Allah’a havale ettim böyle varya analarindan emdikleri süt burunlarindan gelsin kasten bilerek şeytan oyunu gibi benle uğraştılar o yüzden ben yaşadım sen yaşama sütun kesilmesin sütüm kesildi postlarini görünce içim gidiyor
Baby-azra Günde 3 saat uyuyor musun mesela benim doktorum öyle demişti mutlaka 3 saat uyu depola sütünü diye
Babyk02 60 cc gayet yeterli aslında. Emdikçe artacaktır bol bol yeşillik, havuç, rezene çayı süt yapar
Guler123_ Babyk02 stres oldu mu gitti o süt ben neler neler yaptım anasını satayım nerden baksam 5 litre su içiyordum rezeneyi bı demlik yapar akşama kadar bardak bardak içerdim yeşil mercimek tahin pekmez yeşillik yulaf Solgar bestlak malt içecekler daha sayamadığım o kadar şey varki o yüzden en büyük düşman stres
Bebekcercinli23 Halimebektas tabi ki arttı bebeğim sadece anne sütü aliyo şuan o emdikçe sütüm artti tabi emzirme çayları da kullanıyorum bide günde çok fazla su tüketiyorum 4 litre falan