Sasah1441 Aliekremim müzik dinlet ben öyle yapıyorum hatta bi kaç tane ezbere bildiğim var kendim söylüyorum super simple songs ve cocomelon var ordan aç en güzeli onlar oğlum twinkle a bayılıyor aglayınca söylüyorum susuyo ☺️
Deletedmom115 Aliekremim Ben ilk önce kendimden örnek vereyim sonra oğluma geçeceğim. Orta okul ve lise zamanı özellikle rihannaya olan hayranlığım yüzünden sürekli onun şarkılarını dinler ve sözlerine bakardım ama sürekli. Kendimce çevirir kelime haznemi geliştirirdim. Sonra bi baktım buna ihtiyaç duymadan sadece söylediğini anlayabiliyordum. Tabii buna lise deki ingilizce dersinin de çok fazla katkısı oldu. Yani bir şeyler izleyip dinleyerek merak ederek dil geliştirilebilir. Gelelim oğluma sürekli ingilizce şarkı dinliyoruz ina sayıları ve renkleri anlatan şeyler açıyorum bende tekrar ederek ve bunun katkısı olacağına gerçekten inanıyorum. Önüne koyup hadi yavrum izle dinle değil tabii onunla beraber pür dikkat bakmasi değil seninle göz göze gelip ne dediğini anlamak istemesi olay. Umarım anlatabilmişimdir. 😂
Aliekremim BesteArya yiğenim 3 yasında evde turkce konusmalarına ragmen bazı tepkılerını ıngılızce verıyor herkesın cocugu farklı tabi alırsa ne ala
Sariiannee Aliekremim Çocuğunuz 5 yaşından küçük ise ne gerek var? Boşuna kafa karışıklığı yaşayıp geç konuşma ihtimali çok yüksek. Çocuklarımıza her şeyi öğreteceğiz diye abartmalıyım 😊
hellomom Sariiannee 5 yaşından önce öğrendiğimde ana dil seviyesinde öğreniyor. 5 yaştan sonra daha zorlaşıyor ve hep o dil öğretirken bahsedilen “o dilde düşünme” olayı pek olmuyor. İki anadil konuşulan bir evde yaşayan çocuk en gazla 1 sene geç konuşuyor. Ama yaşı ilerlediğinde ingilizce veya başka bir dil öğrenmek için belki 2 -3-5 seneye ihtiyacı olacak. Eğer iki ana dili olacaksa 1 sene geç konuşması çok da önemli değil. Var öyle tanıdıklarımız annesi rus babası türk, anne türk baba amerikalı çocuklar 3-4 yaşında iki dilide anlayıp konuşuyorlar.
Farahzeynep Ben Türkçe ve İngilizce açtım, kızım ingilizce seçti, Türkçe çocuk şarkılarını sevmedi. Görümcem de çocuğuna ingilizce dinletmiş hep, grammeri çok iyi çocuğun, ekstra bir eğitim almadı.
Deletedmom113 Farahzeynep alıştılar yaa cocomelon.dedimmi direk tv 😆yetmedi kumandayı.getirir tv bakar ac der yani 🙄
Farahzeynep Deletedmom113 benimki youtube yazısını görünce gülmeye başlıyor 😂 abc kit tvvvv dırıı duyunca tamamdır bir neşe bir neşe 😂😂türkçe bir şey açınca kafasını çeviriyor, ben dizi falan izlerim hiç bakmaz 😂
gchata Aliekremim benm yeğenim 3 yaşımda ve onunla ingilizce konuşuyorum anlıyor ve ezberlıyor nasıl mi öğrendi YouTube den şey yazın İf you happy and know clap your hand Macdonalds have a fun Jonny jonny yes papa bu şarkılarla başlayın orda eğitici videoolar var hem şarkı hem öğretici ☺️
gchata Aliekremim çok ıyı düşünmüşsünüz ☺️ Ben turkçeyi bu şekilde öğrenmiştim filmlerden muzklerden ve şuan yabancı gbı konuşmuyorum ing .rusçada dinleyr dinleye öğrendim küçükken çizgi film izletin ama daha çok şarkılarını dınletın ley var bir de YouTube de English stories for baby or chıld diye yazın çıkar sesli hikayeler 🥰