Tatlisoglum Marinamama doktorun kontorulu nasıl oldu ağız yapısına felanmi baktılar Benim oğlum da 19 aylık benim ismimi dede baba dışında kelimesi yok onun dışında herşeyi normal geliyor bize doktora götürdüm bu hafta sorular sordu oyun oynattı bir sorun görmedi konuşur dedi bilemedim
06690669 Tatlisoglum mrb googleden alısverıs kısmından bakmıstım kendı sayfasından daha uygun. Hepsıburadadan almıstım sanırım
Caglak Ses kartları da iyi geliyormuş. Mesela kartta yağmur var, şıp şıp yazıyor. Ya da bebek var, ee ee yazıyor. Hem gösterip hem de ikili tekerleme şeklinde söyleyince daha çabuk öğreniyorlarmış. Bize daha erken ama yine de alacağım. Seslere aşina olsun.
Duyulurum Marinamama cırt cırtlı etkinlik kitapları almıştım onların konuşmasına çok faydası oldu özellikle çok fazla kelime öğrendi Bu şekilde öğrendiği kelimelerle de cümleler kurmaya başladı ve bir kere açılınca gerisi geldi.
Duyulurum Marinamama cırt cırtlı etkinlik kitapları almıştım onların konuşmasına çok faydası oldu özellikle çok fazla kelime öğrendi Bu şekilde öğrendiği kelimelerle de cümleler kurmaya başladı ve bir kere açılınca gerisi geldi.
Milagulsu Birbebekkkbircicek hayır ilk 8-9 aylıkken anne baba gel mam vardı üzerine izmir depremi oldu ve yeğenim erkek kardeşime çok bağımlıydı o askere gitti sürekli dayy dayy diyerek ağlıyodu 3-4 aylık bir süreçti bu deprem askerlik mevzusu sonra direk kesti asla anne baba asla demedi herşeyi işaretle anlatıyodu 1 buöuk yaşına kadar bekledik böyle sonra annem böyle olmuyo götürün çocuğu dedi gittiler sorun yok 2 ay sonra başka doktora gidildi tabi bu arada pandemi de var park yada arkadaş edine bilceği ortam yok apartman aile apartmanı bi baba tarafı bi bizim taraf ve iki tarafda da arkadaşlarımızda da çocuk yok 😂 tek sevilen o 2 buçuk yaşında bir doktor a daha gitti o doktor direk oyun grubu oluyor oraya gönderin araştırın bu dönemde tabi sizde göndermek istemiyorsunuz anlıyor ama sonra onu adına zor olcak demiş ablam direk 1 ay içinde izmirde bölge fark etmeksizin tüm kreş ve oyun grubunu araştırdı gönderdi 3-4 ay gitti 3. Yaş günün de biz iyiki doğdun diye bağırırken oda iyii domm iyii domm diye birden konuştu sonra sürekli tek kelime değil cümle olarak konuşmaya başladı normalde yeni konuşan bir çocuk kelime den cümleye geçer o direk cümle kurdu 😂şuan 4 yaşında türkçe 100 e kadar ingilizce 100 e kadar sayıyor alfabeyi söylüyor bazen kitaplarda yada üzerşnizde yazılı birşey var sa okuyor heceleme yi biliyor harfleri sayıları yaza biliyor bazen ingilizce bazen türkçe konuyor aklına nasıl eser se çat pat da rusca ve bulgarca konuşuyor genelde sayı ve renkleri hayvaları biliyor ayrıca araba hastası aklınıza gelen gelemeyen tüm marka ve modelleri biliyor telefon tv beyaz eşya markası kıyafet öarkası hepsini biliyor amblem logodan tanıyor o yüzden mutlaka çocuğunu bir oyun grubuna götürün arkadaşlık çok önemli ve mutlaka tv tablet telefon yerine ilgi çekici dergi kitap alın eniştem kendine aldığı dergi yada ablamınvrnşm kitaplarımı karıştıra karıştıra geçiyor zamanı ablam açıyor hikaye kitabını hadi okumayalım sen bana resimlere göre masal anlat ben bu gğn sen okuyum sende ben ol diyor aklınızın alamıycağı hikayeler uyduruyo 😂😂😂
Birbebekkkbircicek Milagulsu ya cok sevindim benim oglumda 21 aylık olcak ve henuz gel gel baba ya dede diyor şişe dedi ışık dedi hayvan sesi çıkarıyor cok guzel ama konusma yok ciddi anlamda basım agrıyor yurttdısındayım kimsemiz de yok
Milagulsu Birbebekkkbircicek evde ayrı dışarı çıktığında ayrı dil konuşuluyor sa belki o etkiliyor olabilir ama sakın zormala çünkü zorlamk en kötüsü benim de 7 ay 20 günlük kızım var gel mam baba totişi sıkışırsa da annnneee diye bağrıyo bazen hiç birşey demiyor asla konuşmuyo bazen çenesi düşüyor bütün gün bababbaba yada gehh gehh mammm diye geçiyor ben başka odaya gidersem annneeannee bazen bıçak açmıyor ağzını asla anne baaa gell diye zorlamıyorum çünkü bu birazda konuşcağı varsada zıtlaşma inatlaşma yoluna gidiyor biz bazen yere yatıyoruz ben ona sesli tap okuyorum bazen ilgisini çekiyor dinliyor yada kendi kendine mırıldanıyo bazen asla istemiyor kitaba saldırıyo beni tırnaklıyor saç çekiyor ama kitap bitmeden kalkmıyoruz ağlıyo ağlıyor sonra bakıyo kalkmıycaz sessiz sessiz dönüyor sürükleniyor sağ salo