Poyrazz_ Kızlar merhaba. Oğlum 18 aylık sadece baba dede mama düt şşşşş diyor ama başka bişey söylemiyor. Sizce normal mi yada düzelir mi?
bluem Poyrazz_ erkek cocugu gec konusur ama genetikde varsa daha gec konusuyr dayim 6 yasinda konusmus erkek kardesim 6 7 yasinda konusmaya basladi
Gmznr2909 Poyrazz_ benim oğlum da 18 aylık baba dede bile yok doktor psikolog vs gittik her şeyi normal çok şükür şimdi bekliyoruz
Ecoo Benim oglumda 26 aylik ve inatla konusmuyor herseyi tek tek anliyor ama yok sana inat etti bir cözülmedi dili gecikdi baya
demirmommm Benimki de 16 aylık olacak tek düzgün kelimesi yok bababa dedede diyor ama baba dede demiyor su ve mama bile demiyor doktor anne baba demeliydi dedi iyice moralimiz bozuldu. Herşeyi anlıyor kendi de işaret diliyle anlatıyor herşeyi ama konuşmuyor
Poyrazz_ demirmommm benimki de aynen öyle kafasıyla hayır yapıyor istediği şeyi elimden tutup götürerek gösteriyor ama konuşmuyor. Hayırlısı olsun diyelim😊❤️
Cemregrgn demirmommm bizimki de aynı şekilde konuşmuyor çünkü her ihtiyaçlarını onlar anlatmadan giderdigimiz için konuşma ihtiyacı duymuyorlar tabi zamanla onlarda konuşmaya baslicak ben takmıyorum artık sizde takmayın kafanıza 😌
Poyrazz_ Birbebekkkbircicek bi ara ördek taklidi yapıyordu vak vak diye sonra hav hav demeye başladı ama şimdi hiçbirini demiyor
Fatoschka Benim kizim da 2 yasinda 3 aylik , herseyi anliyor elinde gosteriyor kafasiyla belli ediyor ama hala hic bir kelime demiyor.. normal mi sizce? Ne yapmaliyim?
Gmznr2909 Birbebekkkbircicek davranışlarına goz teması kurmasına komut almasına baktı ve dediler ki 18 ay tanı koymak için çok erken 24 aydan önce tanı koyamayiz ama genel davranışları gayet normal ve sağlıklı bir çocuk olduğunu gösteriyormuş ve erkek çocukları geç konusurmus
Gmznr2909 Poyrazz_ inşallah çok oluyormuş öyle bir başlıyorlarmış bakalim sağlıklı olsunlar da geç konuşsunlar