DemirinAnnesi1 Kızlar bebeğim 2 ay 18 günlük. 1 haftadır cıvık kaka yapıyor ve kokuyor. Rengi altın sarısı fakat sümüksü yapıda. Doktor kontrolümüze daha oldugu için geçer o zamana kadar diye düşünmüştüm ama geçmedi. Sizce bu durum neden kaynaklı olabilir?
Benanneoldummm DemirinAnnesi1 biz de aynı durum vardı bir de ek olarak gürültülü kaka yağıyordu, süt alerjisinden şüpheleniyordum doktor da aynı şeyi düşündü. Gaita verdik 1 haftaya çıkacakmış bakalım
Neseelii DemirinAnnesi1 geçmiş olsun canım süt alerjisi de olabilir laktoz intoleransı da olabilir yani sütün içinde ki şekere karşı.. ikisi faklı şeyler. Süt alerjisi diye bir ay süt ürünü tüketmedim ama hiç bir değişiklik olmayınca başka bir doktor laktoz intoleransı dedi sütün içinde ki şekere karşı alerji yani.. bu anlamda diyet fayda vermiyor çünkü her sütte laktoz var anne sütünde de var ..
DemirinAnnesi1 Benanneoldummm evet oğlumda gürültülü kaka yapıyor. Benimde aklıma süt alerjisi geldi aslında🥲 umarım değildir. Size de geçmiş olsun. Yarın doktora götüreyim bende bebeğimi
efnn Bizde de durum aynı 2 gündür ishal cıvık ve sümüksü yapıda kaka yapıyor Salı günü kontrolümüz var bakalım be diyecek doktorumuz
Benanneoldummm efnn doktora gittiniz mi? Doktorumuz relaktaz damla önermişti, bugün aldım yeni kullanmaya başlayacağız
DemirinAnnesi1 Neseelii merhaba doktorumuz süt alerjisi testi istedi. Yaptırdık ama çok şükür negatif çıktı hepsi. Fakat bana yine de diyet verdi bazen testler negatif olup yinede bu durum olabiliyormuş. Bir süre diyet yapacağım ve gözlemleyeceğiz. Ekstra bebeğimin kafasında geçmeyen konakları var. Cilt döküntüleri oluyor ara ara. Bunlarda süt alerjisi göstergesi olabiliyormuş. Bunu da başlığa giren arkadaşlar için yazayım
DemirinAnnesi1 omerogundur en üstte başlığı açarken şikayetlerimi yazmıştım onlar süt alerjisi belirtisi olabilir
Neseelii DemirinAnnesi1 laktoz intoleransı da olabilir eğer diyet ile düzelme olmazsa büyük ihtimal bu olabilir bunun için alerji testi değilde kakada redüktan bakılıyor..
DemirinAnnesi1 Ozlemmm1903 doktorum diyet verdi, süt ve süt ürünleri kullanmıyorum şuan ve bu uzun bir süreç gibi duruyor oldukça zor. Günde 3 kere falan mukuslu ishal oluyor. 1-2 kere de ishalinde nokta şeklinde kanlar vardı
Neseelii Ozlemmm1903 eğer laktoz hassasiyeti varsa bağırsaklar gelişinceye kadar devam ediyor bu durum bizde 7. Aydan sonra bir anda düzeldi şu an 9 aylığız kakanın rengi kıvamı normale döndü 7. aya kadar damla kullandık her emzirmeden önce bebeğime verdim enzim damlası.. relaktaz kullandık her emzirmeden önce 4 damla bide erkenden ek gıdaya geçip bağırsak tahrişini düzelttik canım 5 aylıkken ek gıda ile bağırsak filorasını değiştirdik.
Ozlemmm1903 DemirinAnnesi1 damla kullanıyor musunuz peki doktor bana relactaz kullanmamı tavsiye etti.
DemirinAnnesi1 Ozlemmm1903 gaz için kullanıyorum nurse harveys ama pek işe yaradıgını söyleyemeyeceğim. Sab simplex kullandım oda etkili olamadı maalesef. Çocuğum karın ağrısından gaz sancısından uyku uyuyamıyor
Ozlemmm1903 DemirinAnnesi1 bana en son mamys bliss diye bi damla var ebebek Onlinedan almıştık o iyi geldi.