Dgnm sen şuan bu konuya kafanı taktığın için çocuğun her hareketi sende şüphe uyandırıyor. Öncelikle bence şüpheni atmalısın ve büyük ihtimalle by bu vs şeyler yapsın diye uğraşıyorsun çocuğa öğretmenlik yapar gibi ilgileniyorsun, yapma. Çoğu bebek tekerlekle oynar, bu söylediğin aylarda geçerli bir şey değil diye biliyorum. Diğer şeyler için henüz erken, belki yeterince adıyla seslenmedin, aşkım canım bitanem vs dedin, adını yeterince duymadı çocuk öğrenemedi, ışık konusu çok ayırt edici değil diye biliyorum. Yani bence tek yapman gereken kafandan kaygını at, sadece oyun üzerine ilgilen onunla, bazı çocuklar birden açılıyor bence, anne bazen ilk çocuk oluyo deneyimsiz oluyor ilgilendiğini sansa da bi şeyler eksik kalabiliyor. Öğretmenlik yapmadan sadece annesi olarak eğitme kaygısı olmadan ilgilen onunla sürekli gözüne bak konuş dikkatini çekecek mimikler abartılı inişli çıkışlı ses tonları kullan. Ve acele etme evet erken eğitime başlanması güzel böyle konularda ama senin bebeğin daha 10 aylık çok küçük böyle bir şeyin tespiti için bence.ve bunu ben söylemiyorum inan çok ünlü işinde çok başarılı doktorlardan da duyuyorum. Bu konuda dr handan kılıç ı takip edebilirsin