Aylizimmmm Benim de öyleydi, ne kullandıysam işe yaramadı, günde 4 öğün yedim, 3 litre su içtim, bebeği sürekli emzirmeye çalıştım, emmediği zamanlar sağmaya çalıştım. Akşam saatleri 5 cc süt bile çıkmıyordu sağımlarda. Bir tık arttıran Solgar Bira mayası oldu ama o da her kullanmaya başladığımda midemi bozdu ve kullanamadım. Onun haricinde uyku biraz arttırıyordu. Geceleri oğlumu uyandırıp emzirmeye zorlamak yerine uyumaya başlayınca öğlene kadar mamasız benim sütümle doymaya başladı ama öğleden sonra asla yetmiyordu ve mama takviyesi yaptık. Aşırı iştahlı bir bebekti zaten, 18 aylık ve hala çok iştahlı ona rağmen de uzun ince bir bedeni var. Metabolizması hızlı olabiliyor bazı bebeklerin, öyle 30-60 cc ile doymuyorlar. Oğlumun 40’ı çıktığı gün parça parça 30-40 dakika içinde 160 cc mama içtiği oldu. 1 aylıkken asla 30 cc ile doymazdı zaten60-90 arası parça parça beslerdik mama verdiğimiz zaman, ki öncesinde de beni emerdi. Mama-meme beslemeye ve daha 2. günden yaşadığımız meme redlerine rağmen 16 aylık olana kadar emzirdim.
İnsanlara kulaklarınızı tıkayıp bebeğinizi emzirmeye devam etmeye çalışın. Tamamen meme ile emziremeyince annelere inanılmaz bir baskı yapılıyor daha çok emzir, emzir emzir sütün artsın derken yorgunluk ve stresten olan sütlerini de kaybediyorlar.
Sakin olup, dinlenmeye çalışın ve ihtiyacı olduğu zamanalar mama takviyesini yapın. Mama vermek dünyanın da emzirmenin de sonu değil.