Selinto Mom05 makat çatlağ olsaydı o çizgi şeklinde kan olur demişti doktorumuz.Anladığım kadarıyla sizin ki inek sütü alerjisi eğer kaka sümüklüyse büyük ihtimal alerji.
Selinto Selinto tanı kan ve mukuslu kaka ile konuyor zaten bunun testini yaptırsanız bile negatif çıkıp kan görmeye devam edildiği sürece diyete devam ediliyor.zamanla geçen bir durum ama
BirEylulMeselesi Mom05 bugün aynı şey yüzünden doktora gittim. Bizimkisinin yüzünde çok sivilce tarzı pürüzler vardı kızarıyordu. Doktor inek sütü alerjisi dedi. Deneye deneye buluyorlar. Bana arkadaşım yüzünü gördüğünde söyledi zaten alerjisi var diye. Peynir yoğurt süt kek pasta çikolata dondurma her şey yasak içinde süt ürünü olan hiçbir şey yemiyorsun. Çok ağır bir diyet. Dana eti de dahil buna. Kuzu eti, tavuk ve balık yiyebilirsin. Paketli ekmek bile yasak maalesef. 3-4 gün bu diyeti yap. Sonra tekrar bak. Bana doktor 5 gün süre verdi. Bizde kilo alımı da yok maalesef. Doktor kalayı sordu direk. Siz yine de doktora götürün ama öncesinde süt ürünlerini muhakkak kesin.
Pdr Huzursuzluk, uykuya dalamama, geçmeyen pişik, kusma ,ciltte döküntü, kızarlıklık,meme reddi ve mukuslu veya kanlı kaka . Alerji belirtileri birkaç tane varsa alerji olabilir
Svscgdm Pdr ya benim ikizlerimden birinde de oldu kanlı kaka bi kaç hafta önce ama çok fazla kabız zorlanmaktan diye düşündük hastaneye götürmedim hata mı yaptımm 😔
Pdr Svscgdm tekrarlıyor mu , benim bebeğimde mukus vardı doktor bir kaç gün takip et dedi. Zorlanmışsa makat çatlağı olabilir , aylık kontrole götürüyor musunuz o zaman sorun
Svscgdm Pdr inşallah aslında o ara degişik bişey de yemedi düşündüm aklıma geldi sonra çok ıkınarak yapınca öyle düşündüm. İnşallah önemli bişey degildir kendime çok kızarım.
makinistanne Mom05 geçmiş olsun canım benim kzikmda 4 ay 25 günlük 3 kere kakada kan geldi. İlk başta enfeksiyon olabilir dediler. Çünkü tahlilde eritrosit lökosit mukus çıktı. Daha sonra mukusta artınca alerji olabilir dediler. Alerji tahlilinde cikmiyr ama şuan diyetteyim kaka kıvamı düzelmeye başladı kan artık şükür ki yok ve mukusta azaldı
Mom05 makinistanne çok sağol canım sabah doktora gittik gösterdim kakasının fotoğrafını direkt söyledi inek sütü alerjisi dedi direk mama yazdı raporlu bir mamaymış dedim diyet yapmam gerekmez mi sadece diyet olmaz bu mamayı da vermen lazım dedi bana öyle üzülüyorum ki bu duruma kahroluyorum
makinistanne Mom05 sütün yetiyor ise neden mama verdi ki. Ayrıca bir çok mama da laktoz süt proteini vs var içeriğine bakın. Benim kızım şuanda da sadece anne sütü alıyor. Ben sadece süt ve ürünleri yemiyorum. 20 gün yaptım hatta bugün diyet açtım bakalım ne olacak. Ayrıca alerji Dr bı götürün derim. Kakada kan olması illa da alerji anlamına gelmez
Btalham Mom05 doktora sormustum eger zorlanarak yapıyırsa kakadını oda sebep oluyor bide süt ürünleri bi süre yemeyin
makinistanne makinistanne bu araada bizim popo içi de yara olmuştu. O da kanama yapabilir dedi dr. Ya kaka yaparken zorlanmadan yara olmuş yada alerjiden
Mom05 makinistanne götüreceğim canım başka doktorlarda ama mukusda var kakada birde deride kızarıklık kusma bunlar olunca bende emin oldum ama dediğin doğru hiç diyet önermedi mama takviyesine başlamamı söyledi mama bu alerji için özel olan mamalardanmış ama gönlüm el vermiyor ne yapacağımı şaşırdım bugün yediklerime dikkat ediyorum hatta not alıyorum acaba sen nasıl uyguluyorsun diyet 😔
zehrasongul makinistanne meraba alba benim kızımda oyle bı defa kam geldı ama simdi kan yok kaka sulu sadı gelıyo anne sutu veriyorum 2aylık kahı yedim alca yedim bıde xıyar yedim o gun kam geldı ama somrakı gunler kan yok ama sulu kaka inek sutu alerjisini ntahlıl yapdık cevablar cıköado hala cok endıselıyım lutfen cevablarmısınız
makinistanne Mom05 ben içinde süt ve ürünleri olan hicbisey yemiyorum şuan. Kaka kıvamında düzelme olmazsa et tavuk yumurta da kesicem. Hu aradaa en az 20 gün denemen lazim düzelme olup olmadığını anlaman icin. Kliktag diye bir program var almak istediğin paketli gıda içeriğine bakabilirsin laktoz süt vs var mı diye
Btalham Mom05 tamam ondadır korkmayın hele bide gazlı bebekse ondanda oluyor ama siz takip edin sürekli olursa mutlaka götürün doktora
Asafeymeninannesi Mom05 Sakin olun lütfen Aynı durumdan bizde muzdariptik ne yazık ki. Yapılan tetkikler sonucunda alerjik bir bebek olduğunu anladık. Süt ve süt ürünlerini, yumurtayı kestiğimiz gibi şikayetlerimiz bitti. Umarım ki alerji durumu yoktur 🙏
Mom05 Asafeymeninannesi olduğunu söyledi canın doktor 😓 sen sadece süt ürünleri ve yumurtayı mı kestin 😔