elmaliturtam happymome23 hiç oruca bağlamayın bizlerde oruçluyuz asarım keserim diye dolanmıyoruz ortalıkta bırak asmaya kesmeye konuşmaya dermanı kalmıyor insanın maşallah sizin enerji biraz fazla ki kıyamet koparmaya da yetiyor. Tutmayın böyle tutacak iseniz çocuğa eziyet edecekseniz
Ozlem2904 happymome23 sevgili anne oruç seni zorluyirsa bırak senin ruhsatın var. 2. Olarak oğlum 15aylik o kadar ay içerisinde en zoru 10.aydi ne uyku ne huy herşey çok kötüydü. Zincirleme olaylar dünyası diye bir atak haftası varmış en zor atak oymuş zaten gerçekten oyleydi. Zor bı donemden geçtiğini bildiğim için anlayış göstermeye çalıştım sürekli kucaktaydi belim kopuyodu akşam 2 parol içmeden uyuyamıyordum hem bel hem baş ağrısından. Yaşından sonra düzeldi ama maşallah en zor gerçekten 10.ay
Ozlem2904 Tüm sevgili annelere söylüyorum, özellikle oruç tutup şuanda bu bayana azar niteliğinde hitap edenlere.. yapmayın! Zaten üzgün bide biz üzmeyelim. Ayrıca oruçlu agizlarimizla kötü konuşmayalım ki sevabimiz azalmasin bayan zaten yaptığından pişman
Deletedmom_62 happymome23 yürümek istiyor annesi bu çok normal bir durum🤗 benim kızım da 7 aylık bir koltuk sileyim dedim yok izin vermedi yırttı kendini. Bıraktım duruyor öylee sinirlendim tabi biraz da . Arada olabilir böyle şeyler ama kendini frenlemeye çalış
superanne2 Nedirbuyani4022 hanımefendi tabi ki bunalmış yorulmuş olabilir hepimizin de oluyor olmayan yalan söylemiş olur ama postu açan oruçtan ötürü gücü kalmadığını tabağı firlattigini çocuğun korktuğunu yazmis 10aylik bir bebek o sırada mama sandalyesinde olur ne yapmış olabilir tepkim o yüzden bu oruçtan kaynaklı bir durumsa kabul olup olmayacağıni araştırıp ona göre bir yol çizmesi yoksa hangimiz ses yukseltmiyoruz çıldırma noktasına gelmiyoruz
happymome23 superanne2 ne yapmış olabilir karnı aç çorba içiyor ama bir yandan da kalkmak istiyorum kucağımda içerdi mesela ama onu yapmak istemiyorum kafam karma karışık ne yapsam zaten alistirma aliştiŕma deniyor nasıl davranacamı şaşırdım yuruyo sen alıştırdın ağlıyor ağlayarak öğrenmiş sen öğrettin tükendim düşünmekten bırak ağlasın deniyor yapmıyorum bu seferde hiç beni dinlemicek diye düşünüyorum
Musabbb tatlibiranneo Oruçla sinirin şöyle alakası oluyor ki, açken sinirli ola biliyor insan. Sonuçta halsizlik de ola biliyor yani.
happymome23 Musabbb bravo gerçekten demek ki tutmayan arkadaşlar bilmiyor nasıl bir duygu durum olduğunu diyip bende böyle boş konuşuyorum o zaman
Durunun_annesii0 happymome23 oruçtandır canım tutup tutmaman Allahla senin aranda ama çocuğun küçük biraz daha oturaklaşsın dili açılsın kendini ifade edebilirsin öyle tutarsın tek çare maalesef ki sabır belki tek başına bakıyorsundur yardım edenin yoktur ya da varlardır ama yok gibilerdi bilemem orucunu erteleyip çocuğunla ilgilenmek ve bol bol sabır sen mutlu olursan mutlu olurlar daha küçük ilgi sevgi istiyorlar normal yani bunlar sabır.. Sabır :)
Poyrazin_annesii Bayan oruçlu degılkende bu şekılde davranıyomş ztn lutfen dıkkatlı okuyun. Ne demek tutma ozaman oruç ? Sadece oruçluyken adam atacak halim yok yazmış. Onun hatıcınde hergun bu şekılde yoruldugunu dıle getırmş
happymome23 Poyrazin_annesii bu şekilde davranmıyorum kaç gündür yataktan nasıl kalkıyorum akşam oluyor anlamıyorum ama sabrediyorum kardeşim görüyor vay be anne olmak böyle bisey demek ki hiç kızamıyosun diyodu 2 gün önce sabrım taştı bir anda oldu oruç tutunca olan halsizlik keşke onu yazmasaydım ama sizde olmuyr musunuz halsiz
079aslankuzusu happymome23 canım bende aynı durmu yasadım dün bildiğin cinnet gecirdim bebeğim dogdugundan beri hep hıysuz bi bebekti zaten kolikti birde aglaması hiç bitmezdi kolik bitti ama ağlaması devam sürekli mızmız bend edün corba yediriken carptı heryer battı kırıldı tabak bi an artık gerçekten delirdim bagırdım bebeğim korktu🥺cok kötüyüm bende inan artık uykusuzlktan tek basıma büyütüyorum cevremde destek olcak kimsede yok cok zormus sabır diyorum ama dün öle bi patlama yasadım hala aglıyorum🥺 vicdan azabı cekiyorum
happymome23 079aslankuzusu bende uyudu şimdi sanki uyansa yüzüne bakamıcam hala ağlıyorum çok kötüyüm patlama yaşadım hiç istemezdim böyle bir an şahit olsun babasıyla birbirimize sesimizi yükseltsek biraz korkar hemen ağlar zaten hep dikkat ediyoruz travma yaşadı çocuğum
Annis-ogul happymome23 demekki bünyen hem cocukla ilgilenip hem de oruç tutmaya musait değil. Sevap isliyim diye günaha giriyorsun el kadar cocuk tbi mizmiz olacak ilgi isteyecek .
happymome23 Kaynana-elti-gorumce çok iyisiniz teşekkür ederim atlatamiyorum hala ağlıyorum durduramıyorum
Kaynana-elti-gorumce happymome23 dediğim gibi çok düşünmek iyi değildir oldu bitti o ana geri dönülmez sadece geçmişten ders alınır ağladıkça bu durum sizde yerleşecek ve tekrarlanma olanağını yaratacak çünkü duygu yüklüyorsunuz ve en derin duygu aglamaktir… Unutmak için gözlerinizi kapatın ve ardı ardına isimler söyleyin gelişi güzel aklınıza gelen geçtiğini göreceksiniz
happymome23 Namkol yani kaç gündür tutuyorum saçma sapan konuşuyorlar ama kaç gündür gayet kendimi iyi hissediyorum bugün sabahtan başladık zaten ve tutmıcam dedim eşime çünkü bayılıp düşcem oruç beni sinirli yapmıyor patlama yaşadım
Monimommm happymome23 bunu ancak huzursuz bebeği olup tek başına bakanlar anlar seni anlıyorum oğlum bir buçuk yaşında eşim işi gereği evden uzakta doğdun dan berri tek başıma bakıyorum bu durum insanı o kadar yıpratıyor ve bunaltiyor ki bazen aldın nefes bile göğüs kafesine dar geliyor büyüdükçe geçer diyorlar ama geçmiyor duşa bile giremiyor tuvalete gidemiyor sun Allah Sabri bol versin ayrıca herkes oruç tutma ne biçim annesjn fln yazmış bunları yazanlar da sanki hiç bunalıma girmiyor girmeyenler in de ya yardım en eşi dostu vardır yada kocası en büyük yardimcisu dur
happymome23 Monimommm evet bakın sürekli iiii iiii sesi böyle dayanamıyorum kızıyorum kendime kendi çocuğun Hazal saçmalama normaldir söyle böyle ama bir anda oldu işte önceden oynardı oyuncaklarıyla düşünün artık TV acıyorum ya TV bakmıyor asla
superanne2 Monimommm malesef hiçte.yardimcim.yok üstelik çalışıyorum üstelik gurbette gelinim üstelik eşim den sıfır yardım görüyorum ve kendi adıma konuşayım mükemmel bir anne değilim ama kaseyi de bana muhtaç olan birinin önünde fırlatacak kadar da kendimden geçmedim hiç. 24saat yetmiyor bana canım çıkıyor üstelik 34 öğrencisi olan okul öncesi öğretmeniyim ve 3 yaş eve geliyorum canım çıkmış oluyor benim de ama yorgunlugumun sinirimin hıncını çocuklarımdan ogrencilerimden çıkarmıyorum yanlış bulduğum taraf bu
superanne2 happymome23 ya bence millet ne der diye düşüncelerinizi köşeye bırakın belki sinirleri yıpratan yoran o durumdur
Dbd happymome23 Yürütmeye de ağlamasına da siz alistirdiniz iyi de yaptınız. Annesi yürütüp onun keşfetmesine imkan verecek. Biliyor ki ağlarsa annesi gelecek. Arkasında annesi var onun. Bırakın desinler. Doktorumuz (yanılmıyorsam 2 yaşa kadardi) bebegin anneyi bir uzvu olarak gördüğünü söylemişti. Sadece sabır geçecek. Mesela yoldan bari geçerken elimi tut diye siz yalvaracaksiniz :)
Kuzeyinannsi pasaklisinkukuli yaa sen bensinnnn gerçekten artık poposunda sorun var bırakınca acıyo mu diye düşünmeye başladım 😂 gece yatağa yatınca bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum bütün gün ayakta ayaklarım şişiyor yani kucakta olup otursak yine iyi ama illaki ayakta ve evde gezdiricem öyle istiyor
simsimum happymome23 10.ayda böyle olması gayet normal Ama siz oruç tutmayın bence sinirinize hakim olamiyorsaniz bir anlamı yok çocuğunuza vakit ayırın