Gamzebutayy Merhaba arkadaşlar. 1 aylık bebeğimle 2 haftadır gaz problemi yaşıyorum. Sab damla, masaj, egzersizler denemediğimiz şey kalmıyor. Mama değişikliği yaptım yine değişen birşey yok. Neyle daha hafif atlatabiliriz bu dönemi, siz neler yapıyorsunuz?
Deletedmom_48 Gamzebutayy sab simplexi biogaia ile beraber kullanınca etkisini görmüştük ılık havlu karnına koyabilirsnz ılık yağ ile karnına masaj beslenmeden sonra mutlaka gazını çıkarın egzersizleri düzenli yapın 2günde gecicek bişey değil malesef bunlar gazını azaltır o dönemler çok gazlı oluyor 6.aydan sonra yavaş yavaş bitiyor
2cocuk-1anne Gamzebutayy Ben de bio gaia ile beraber kullanıyorum fayda gördüm. Günde bir kez bio gaia 5 damla, 6 saatte bir sab simplex 8 damla veriyorum
Poly-ana Gamzebutayy Biz burse harveys damla, nurse harveys şurup, biogia probiyotik, tatlı elma yağı bir sürü şey denedik ama ya daha kötü yaptı yada çok fayda etmedi. Bizde bıraktık hepsini günde iki çay kaşığı kimyon suyu veriyorum bisiklet sürme hareketi yapıyorum belinden aşağısını sıcak tutmaya çalışıyoruz ama naparsan yap azalıyor ama tamamen bitmiyor canım malesef sallamak iyi geliyor rahatlatıyor çok sancısı olduğu zaman kundaklayıp sallıyoruz. 3-4 aya geçer diyorlar bekliyoruz bakalım 46 günlüğüz🥲
Gamzebutayy Deletedmom_48 iki damlayı birlikte kullanmanız gerektiğini doktor mu söyledi acaba ? Çünkü sab damla tek başına etkili olmuyor bizde sanırım
Gamzebutayy 2cocuk-1anne ben sab damlanın çok bir etkisini göremedim malesef ama diğer damlayı hiç denemedik
3goktgmom Poly-ana kimyon suyunu iyi duymadım bir annemiz yazmıştı bebeğimin bagirsaklarini felç etmişim bilmeden diye, siz kendiniz için sutunuzden bebeğe fayda eder zaten direk vermeyin bebeğe isterseniz
Poly-ana Gamzebutayy Çok sıkıntı çok gece dörtten beri uyumadık çocuk uyumak istiyor gazı olmasa mis gibi uyuyacak ama gazdan uyuyamıyor ıkınmaktan kıpkırmızı kalıyor
Deletedmom_48 Gamzebutayy o dönem çok araştırmıştım bu uygulamayı kullanmıyodum doktorumuza sordum oda önerdi öylelikle başlayıp düzenli kullandık etkisini gördük
gi95 Gamzebutayy biz sab simpleks ve nurse harcey şurup birlikte kullanıyoruz daha etkili oldupunu düşünüyorum bizim doktorumuz bu şekilde önerdi
Poly-ana 3goktgmom Ben kendim rezene kimyon olarak karışık içiyorum ama doktorumuza danışarak bir çay kaşığı da bebeğime veriyorum doktorumuz sakınca görmedi belki o annemiz çok vermiştir🥲 Birde kullandığımız gaz damlalarında da zaten kimyon dereotu vs var çayıda aktardan alıp organik kendim demliyorum doktor da müsade edince sıkıntı görmedim ama vermesem de olur gibi arada yine oluyor çünkü gaz sancısı
Sedoliii20 Nurse harveys şurup ve lactacol damlayı beraber kullandık. Kolikti oğlum çok faydasını gördük tamamen bitmiyor ama rahatlatıyor
Melis__kaya- Gamzebutayy merhaba benim oğlumda kolik gazlı bir bebekti biz nurse harveys colex şurup kullandık ve gaz sorunumuz tamamen bitti isterseniz sizde bir deneyin biz çok faydasını gördük denemediğimiz damla şurup kalmamıştı
Durues @“Aycannali”#p25154474 ama her şey gaz yapıyor bu kez de vitaminsiz ve proteinsiz kalmaz mi bebek😔
Mantarsoteee17 Bizimde gaz sorunumuz çoktu. Ben hergün düzenli gaz masajı yapıyorum. Gaz damlaları bizde işe yaramadı maxbiotıc diye probiyotik yazdı doktorumuz. Çok şükür bir iki gün içinde kurtuldum.
BT2172 Lütfen arkadaşlar bana da yardımcı olun bebeğim 40 günlük çok gazlı bir bebek 24 saat onunla ilgileniyorum yinede durmuyor bizde her yolu denedik bir işe yaramıyor😔
Mommy007 BT2172 bende aynı durumdayım gece saatleri oldumu bebeğim aralıksız ağlıyor bioga kullanıyorum ama hıcbır fayda etmedi nurse harveys sipariş ettim işe yararsa sizinlede paylaşırım:)
Mlksnmsl Gamzebutayy beslenmeden önce günde 5 kere 4-5 damla relactaz damla ve tok karna günde 3 kere aguline şurup 2.5ml veriyorum. Çok etkisini gördüm 🙏🏻 düzenli verince hiç gaz sancısı olmuyor ama vermeyi unutunca sürekli kıvranıyor evladım. Doktorum önerdi. Deneyin bence. Şuan günde en fazla 5 6 saat uyanık kalıyor sürekli uyuyor ağlaması falan bitti çok rahat 🙏🏻 darısı sizin bebeklerinize inşallah
Minikmucizem2022 Yarım çay kaşığı kimyonu yarım su bardağı suyla karıştırıp içiyorum o ara rahatlıyor bebek ben tek kimyonla rahatladım biraz iki çocuğumun ikiside gazlıydı ne çektim doktor 100 gün sonra geçecek dedi saydım şafak sayar gibi 🤣biraz rahatladı 🤣
Bssraa2 Minikmucizem2022 90 günlük yani 3 aylık 10 günüm kaldı bende şafak sayıyım bakalım inşallah geçer 100.gün 😭😀
GamzeGuns Gamzebutayy Bizde aynı sorunu yaşadık ilk başlarda çoktu oğlumun gazı sap simplex ve bio gaiga kullandık doktor tavsiyesinde. Biberon olarakta nuk marka aldık içinde bi boru var biberonun bu sayede hava yutmuyo ve daha da azaldı gazımız çok şükür 🙏