Elisam16 ben attyim ambulans hemşiresi diyebilirim yani 💁🏻♀️ tabi ki okumak için hiç bir zaman geç değildir. Ama zorlanabilirsiniz çünkü sağlık sektörü diğer sektörlere göre yıpratıcı ve zor. Öncelikle çok kötü pis şeyler görüyorsunuz, mideniz kaldırır mı ya da psikolojiniz ? Elinizde insanlar ölüyor mesela bunları soğuk kanlılıkla karşılayabilecek misiniz ? Moda tasarım mezunuyum demişsiniz el beceriniz iyidir diye düşünüyorum 🌸 çünkü dikiş atmak, sonda takmak, damar yolu açmak için bile çok gerekli el becerisi 🌸 zor yanları çok fazla. Hasta hakları çok geniş ama sağlıkçılar için aynısını söyleyemem devlet pek bizden yana değil. Hasta gelip seni darp edene kadar her konuda sen suçlusun. Hakaret etti hastanın biri bana ve beni tehtid etti kafana kurşun yağdıracağım diye. Beyaz kod verdim şikayet ettim yani. Aylarca bekledim ifade verdim şahitlerim vardı ama hiç bir sonuca ulaşmadı ben üstüme yüründüğüyle tehtid edildiğimle kaldım 💁🏻♀️ heee güzel yanları da çok fazla, birincisi çok dua alıyorsun hakkıyla yaparsan. İkincisi insanlara yardım etmek ruhen ciddi bir doyum sağlıyor insana. Üçüncüsü birilerinin hayatına dokunmak hayatlarını kurtarmak çok çok güzel bir şey insan kendiyle gurur duyuyor şevkleniyor mesleğine karşı 🌸 olumlu ve olumsuz bir sürü yanı var tabi ki her meslekte olduğu gibi. Bana pişman mısın derseniz asla değilim. Ben meslek lisesi mezunuyum çok küçük yaşlarda girdim bu mesleğe. Staj yaparken 17 yaşımda bile ellerimin arasında hasta öldüğü oldu.. yine de o zaman bile aşkla okudum. Çok sevdiğim bir meslek bir daha olsa bir daha okurum 💖 iyi kötü yanlarıyla kabul ediyorum mesleğimi ❤️