Mugetokmak başlığı görünce yazmak istedim. Ben ortaöğretim KPSS 2022ye 3 ay kala hazırlanmaya başladım. 3 ve 2 yaşlarında iki bebiş ile hem de. Aylık bebekler kadar olmasa da sık uyanan bebişlerdi, özellikle 2 yaşındaki kızım. 3 ay sadece geceleri çalıştım. Özellikle genel kültüre çok yüklendim, konuları bitirip sayısız test ve denemeler çözdüm. Gerçekten çok zor bir dönemdi ki ayrıca yeni boşanmıştım hayatım çok belirsiz ve gerçekten farklıydı. Depresyona girecek bir anım dahi yoktu. Hep düşecekken topladım kendimi. 3 ay içerisinde toplam 4-5 gece ders çalışamadım ama o 4-5 gecede de vicdan azabı beni bırakmadı. Ben 2012den beri KPSS gerçeğiyle mücadele ediyordum ama ilk defa hazırlandım. Tek amacım atanacak puanı almak ve evlatlarıma güzel bir gelecek kurabilmekti. Bu arada ortaöğretim hemşire olduğum için yüksek bir puan almam gerekiyordu. Velhasıl 3 ayı zorluklarla atlattıktan sonra sonucuma ulaştım; 86 puan. Ve o emek verdiğim genel kültürden tüm karşılığı aldım. Geçmişte 15 netin üzerine çıkamazken 53 net yaptım. Branş sıralamam da gayet iyi geldi. Şu an atama bekliyorum. Gerçekten beklemek ders çalışmaktan daha zor bu arada bunu söylemeden edemeyeceğim. Çok karışık anlatmış olabilirim ama kızlarrrr asıl yapmanız gereken kararlı olmak, başaracağınıza inanmak, gerisi geliyor inanın ki. Önünüzde daha çokça vakit varken yapabilirsiniz, çocuklar asla bahane değil. Zaten teknoloji çağındayız, benim bebişlerim uyanmadı mı ohooo kaç kere ama onları uyuturken bile kulaklıkla dinlemeye devam ettim. Yeri geldi online test ve denemeler çözdüm. Yeter ki isteyin canlarım biz kadınların isteyip başaramayacağı hiçbir şey yok. 💪🏻💪🏻💪🏻 hepinize kolaylık ve kararlılık diliyorum 🫶🏻🫶🏻🫶🏻