Yagmur-Cansu22 Sabah , peynirli omlet avokado yedi. Öğlen, bal kabağı çorbası içti. Şimdide kıymalı kabak yemeği yaptım yoğurtla onu vericem. 11 aylık kızım 🌸
Ardenikoo Elizkusannesi26 Muzlu pankek Yarım muz 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı zeytinyağı Yulaflı omletide şu tarifle yapılıyorum 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (tavaya sürmek için) 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş) Yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı buğday ruşeymi (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (lor peyniri ya da beyaz peynir de olur)
Beyzanur7 turkaninalli fotoğraf yok ama bende bir cevizi ezip bir kaşık tarhana biraz lor karıştırıp yumurtayla Omlet gibi yaptm yaninada yoğurt yedirdim salatalikla 12 aya gircek 😊
ByAslan turkaninalli sabah yumurta sarısı avakado yedirdim öğlen emdi az önce de yoğurt kuru fasulye yapmıştım onu ezip verdim yedi . Yemek yemeyi seviyor bezelye fln hangi yemeği yapsam ezip yediriyorum severek yiyiyor 😍 7aylık olucaz az kaldı 🌺
Asafsbn ByAslan maşallah ben bırakın kuru fasulye yi karnıbahar brokoli bile veremiyorum inanılmaz rahatsız ediyor 😌
ahsenannesi7554 Melifah_35 benim bebeğim 5 ay 10 günlük bugün öğle öğününde kabak patates havuç pirinç ıspanak haşladım suyuyla beraber tabakta iyice ezdim içine bir çay kaşığı zeytinyağ koyup çorba şeklinde verdim doktorumuzun verdiği listeye höre gidiyoruz
Ecemilay ahsenannesi7554 bebeklerimiz aynıymış doktorunuzun verdiği listeyi bana da atar mısınız malatyadayım deprem bölgesi olduğu için doktorlar sadece acil vakalara bakıyor maalesef hastane yok o yüzden
Pinar02 ilaydaden ahsenannesi7554 Ggulmez Benim bebegim 5 aylik tadimlik veriyorum cay kasigiyla yeni basladim ama pisik oldu acaba yediklerindenmi ilkkez oldu normalde yoktu sizdede oldumu alerjik durum olursami oluyo acaba nasil anlaya bilirim alerji olursa
Emiraslan Benimde bebeğim sıkıntı hem inek sütü alerjimiz var hemde bebeğim çok minyon annesine çekmiş😂 7 aylılk bebeğim ben çorba meyve suyu ve muhallebi dışında bişey vermiyorum doktorumuz pütülü gıdaya geçin dedi ama bizimkisi daha su içerken bile boğazına suyu kaçırıyor nasıl vereceğim pütürlü gıdayı hiç bilmiyorum 🙈
Ggulmez Bebeğim 6 ay 1 haftalık. Sabah kahvaltıda az biraz haşlanmış yumurta, 2 zeytinin iç kısmı, azıcık da tuzsuz peynir yedi, az da pekmez şerbeti içti. İkindi gibi mercimek çorbası verdim az. Akşam da patates ezip vermeyi düşünüyorum.
birtutambilgi Ggulmez benim bebeğim de 6 ay 9 günlük daha tadimlardayim siz ne zaman başladınız da bunları veriyorsunuz maşallah
Asyaa22 Ggulmez bu çok fazla değilmi yiyormu bunları peki bi sıkıntı olmadan? Biz 6 ay 2 günlüğüz ben hala mercimek çorbası içmiyorum emdiği için
ferlazen Merhabalar güzel anneler, kendi tariflerim ile geldim. Bebeğim 15 aylık ve hergün farklı bir tarif çıkartmak için denemeler yapıyorum elimden geldiğince.bebeğimde çok seviyor. Ek gıda sayfası açtım oğlum adına bebeğimin günlük paylaşımlarını yapıyorum. Bu arada bebeğim aşırı minyon bir tip akranlarına göre ve çok çok aktif ve hareketli olduğundan bu şekilde aksatmadan beslemem gerekiyor yoksa çok hızlı kilo veriyor. Sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun bebişlerinize; SİZLERE FİKİR OLMASI AÇISINDAN KENDİ BEBEKLERİNİZİN AYINA GÖRE MİKTARLARI AYARLAYABİLİRSİNİZ;)
Yeenianneee aslnur benim oğlumda bir hafta sonra 8 aylık olacak. Ben gündüz yumurta sarısı zeytin içini tuzsuz peynir ayrı ayrı da veriyorum bazen de muzla bebe bisküvisi ile karıştırıyorum yumurta sarısını. Öğlen muz elma armut bebe bisküvisi yoğurt püresi. Akşama doğru da mutlaka çorba veriyorum ilikli kemik suyuna tarhana kırmızı biber çorbası sebze çorbası gibi
Zisan_ aslnur merhabaa bizde 7 ay 16 günlüğüz bebek tarhanası ile çorba yapıyorum doktorum cici bebe vermemi önermedi ama çok az veriyorum irmiği pişirip içine atıyorum sabahları gün aşırı sadece yumurta sarısı yoğurt vermeye çalışıyorum blw den korkmuyorum ama evimizde olamadığımızdan yapamadım arada eline muz haşlanmış sebzelerden veriyorum gözetim altında zaten kendileri öğürerek çıkarabilirler yutamadıjlarını
aslnur Zisan_ Zisan_ gerçekten başlayamadan korkuyorum ya ben günlük öğün oluşturamadım kendimi suçlu hissediyorum birde benim bebeğim mama içiyğyr ona bagımlı malaesef ben bir kahvaltı bugun mesela irmigi pişirdim içine yumurta sarısı ve muz ekledim az akşam da kabak patates havuç çorba yaptım yedi ama ben çok açken mi veriyorsunuz siz ek gıdayı ben mama yemeden önce veriyorum yanlış mı yapıyorum???
Beyzanur7 Mehtap-37 tüm yemeklerden veriyorum yemek pişirirken tuz atmiyorm oğlumda yiyor bizde yerken kendimize atiyoruz tüm yemeklerden vermek istemezsen bile tattir .. kuru fasulye nohut vs gaz yapmadı ben hep verdm Tüm yemeklerden yemesi çok daha iyi ilerde secmemesi için ..😊
Senem_sygl01 aslnur ben açken veriyorum zaten karnı tok oluyor olunca yemiyor bizde mama ile besleniyoruz
Zisan_ aslnur benim oğlum da mama içiyor öğünü bebeğinize göre oluşturmamanızı öneririm biz kahvaltı yapmadan önce hemen oğlumu doyurmaya çalışıyorum geceden mamasını içmiş olduğu içinde pek geç saate bırakmamaya özen gösteriyorum gün ortasında da bir öğün çorba içiriyorum bazen içmek istemiyor şu an diş çıkarıyor biraz huysuz ondan dolayı zorlamıyorum şu sıra zaten hala ilk önceliğimiz anne sütü veya formül mama olmalı günde 2 bebeğin iştahına göre 3 öğün gayet yeterlidir