Nrcnkseri Benim oğlumda iki yaşında çok zeki taklit eder.vücudu ile ilgili herşey sor gösterir ama konuşma yok anne baba mama gel 10 kelimeyi geçmez sürekli parkada çıkarıyorum ama yok beklemedeyiz
Efe36annesi Eloo005 benim oğlumda 2 yaşında onun kelimeleri de ayını gel baba dede su istediği sıra su icicen mi diyor böyle yani bence zamanı var diye düşünüyorum 😊
Nanem123 Eloo005 benim oğlumda öyleydi şuan 31 aylık daha yeni cümle kurmaya başladı Oda doğru düzgün anlaşılmıyor bile normal yani psikoloğa götürdüm pandemide doğan çocuklarsın neredeyse yüzde 70 bu şikayetle geliyormuş
2maviboncuk Eloo005 Benim oğlumun yanın büyük abisi olmasına rağmen 28 ayliğiz 2aydir yeni yeni konuşuyor uzun cümlelerde de takılma yaşıyor Bi kaç kelimesi bile varsa korkmayın zamani gelince dilleri açılıyor
Birbebekkkbircicek 2maviboncuk benım oglum da hemen konuşur inşallah az kelimesi var konusma bir anda mı oluyor
2maviboncuk Birbebekkkbircicek Büyük oğlum gayet sıra sıra gitti yavaş yavaş konuştu hatta erken bile konuştu herseyi tane tane anlatırdi 2bucuk yaşındayken ama küçük oğlum bianda konuştu şuan 2bucuk yaşında hala çoğu söylediğini anlamıyorum evet konuşuyor ama anlayamıyorum Bi kaç kez tekrar edince anlıyorum 2yasindan sonra bian açıldı onun öncesinde net bir kaç kelime vardı sadece anne ver baba gel abi gitti gibi
2maviboncuk Birbebekkkbircicek Evet vardı ama her zaman kullanmiyordu nadir kullanıyordu iki üçlü cümle kullandığı zaman kekeme gibi bir gözünü kapatarak çıkarıyordu kelimeyi hatta burda kızlarda sormuştum doktora gittik heyecan yapiyor sıkmayın fazla sadece yanlış kelimelerini düzeltin dedi yani su ya fuu diyordu bende her seferinde fuu değil su diyordum bunun gibi bide sürekli konuşuyordum bu ne şu ne o söylemiyordu ama ben söylüyordum oda sadece kafa sağlıyordu bu uzun süre devam etti taki 2yasini geçti sonra bianda normal sekil konuşana kadar