AlinaEmreHan1 incitanem3 bizde de annemle 40kaşık su doldurup küvetinde yıkamıştık . Kırgızistanlıyım 😇
incitanem3 AlinaEmreHan1 aaa aynısı adetlerimiz resmen 🥰 ben karışmadim anneme bıraktım mesela kaynanamda Kastamonulu aynı yoreyiz ama o kırk kaşık bilmiyormuş
gocebebirbayan Askdurum Ben 40 tane taş Bahar çiçekleri bir kaç tane Nazar boncuğu Anahtar (ev ve araba anahtarı koydum) Altın Gül yaprakları Tuz Şeker Bulgur veya döğme Kalem Tesbih ve dua kitabı Makas Pamuk Tarak koymuştum canım 😊😊♥️ Suya da dua okumuştuk kvalidem ile 😊
selvi_58 Bende tam bilmiyorum kayınvalidem kurşun dökülücek , kırk kaşık su dedi banyo yapacakmışız o şekilde sonrada sevdiğim birine gideceğiz.
EmineYilmaz Askdurum süzgeçten su döktü üstüne bizimkiler ilk bebeğime . 40 delikten su geçmesi lazımmış Bebeğime hiçbişey yaptırmayacağım saçma geliyor 😂
Gunelfirat EmineYilmaz bana da saçma geliyor 40.da bişey yaptırmadım 7. Gününde görümcem suyuna gül suyu karanfil gül yaprakları şeker ve azcık tuz karıştırıp yıkamıştılar temiz suyla yıkamadan emzirdim geri temiz suyla yıkadılar ne saçma bi adet kokmayacakmış öyle olunca🤣🤣🤣 Antepli eşim taraf
Hilalramazanalperen EmineYilmaz beninde ilk bebeğim eşim kırk tane ihlas suresi okudu sadece yıkarken de süreler okudu hala yıkarken okuyoruz başka saçma geliyor banada
Dilaraaa2131 Bizde 40 taş olur. Suya güller atılır. Kahve şeker un çörek otu pirinç makas kur’an tesbih para altın yüzük ve yumurta konur okunarak yıkanır bebek. Bebeğin yıkandığı sudan biraz ayırılır anne de onunla yıkanır. Ve beraber çıkarlar banyodan bornozla. Sonrasında da kırk gezmesine birine gidilir. Bu konulan bakliyatların anlamlarına internetten bakabilirsin yazıyor. Sağlıkla büyüsün :)
tekbasimabakiyorum Askdurum kayınvalidem Selanik göçmeni, onu kırmamak için yaptım. Alyansi kırk kere suya sokup çıkardık, o kadar 🤗
Azra41 Askdurum annem geldi 40 kaşık suyla en son kızımın kafasından döktük. Sonra ben duş aldım 40 kaşık suyla en son . Öyle un,tuz şeker vs yapmadim ben ya 😄 sadece foto çekmiştim kızımi. Yani bizde yok öyle bişi yada varsa da ben bilmyrm 🤷🙊
2prenses1anne Askdurum Ben iki kızımın kırık uçurmasını yaptığımızda bebek sağlıklı güzel ömürlü olsun diye 42.gün öğle vakti girmeye başlamadan güneş yeniyken yaptırırız en geç 10′a kadar banyo işini bitirmiş oluruz bir tasa 42 kaşık su sayarız dualar sureleri okuruz alyasları atarız ben başka birşey koymuyorum dualı suyla beraber banyo suyu karıştırıp banyosunu yaptırıp sonra anne gider oda aynı şekilde dul alıp abdest alıp çıkar sonra kırık uçurma gezmesine gidilir
Duygu29 Askdurum ben spaya götürmüştüm oğlumu resimlerini ekleyim çok sevmişti, o günden sonra her ay götürüyorum
Tahaaaa Duygu29 hangi şehirdesiniz ? Bizim burda da bluuh spa var ona mı götürsem başka bir spa merkezine mı götürsem diye düşünüyorum
sseralyaa Askdurum ben yalnızca suyuna dua okudum, yıkarkende içimden güzel dileklerde bulundum ☺️ Gelenek varsa da ben çok gerekli bulmadığımdan yapmadım 😌
City2023 Kirkimiz dün çıktı kaynanam cumartesi yıkadı ama hiç birşey yapmadı ben isterdim yapılsın sadece bebeğin suyuyla evin her köşesine su serpti birde 40 taş bende spaya götüreceğim bebeğimi hevesimi orada bari alayım 😂
Asyabuse Tuz çörek otu şeker makas tesbih kahve altın para yüzük pirinç anahtar koyduk filenin üstüne, sabunladıktan sonra bi çimdik tuz sürdük duruladık sonra bende duş aldım. Burda kimsemiz olmadığı içinde avmye kırk uçurmaya gittik 😂
Kbrasaf Bizimde kırkımız yarın aslında ama dün kaynanam yaptırdı onlarda kırkından çalmak diye bir şey varmış 2 gün çaldı anlayamadım 😂 40 taşa 40 dua okudu gül yaprakları tuz şeker vs attı suyuna öyle yıkadık ben daha yapamadım banyomu bugün yapacağım oğluşum müsade ederse inşallah bu vesile ile şu lohusa depresyonu da sona erer artık 🥴
Aylinyekta Tahaaaa ben oraya götüreceğim çarşamba günü için randevu aldım eğer memnun kalırsam yazarım ☺️
A_12ynr Tahaaaa 40 uçurma deniliyo bakam aslında anne dışarı çıkmadı insaf edelim de gezsin demişler işte bebeğe yuklemisler bebeğin değil aslında bizim de utanmasin şimdi diyim bebeğin demisler 😂