anisa Estağfurullah… Eğer yeme eğilimi varsa , istekliyse artık sadece tadım değil 3 gün kuralı ile azar azar uygun besinleri tükettirebilirsiniz bebeğinize zira zamanı gelmiş. Örnek olarak Tatlı patates/ patates, havuç, kabak/ bal kabağı,elma, armut, muz, avokado,yumurtanın sarısı, yoğurt gibi mevsimine uygun besinlerle başlayıp 3 gün kuralı ile başlayıp alerji olmuyorsa, bir sonraki vereceğiniz sebze/ meyveye de ekleyerek bir süre sonra tarhana, yoğurt çorbaları ve karışımlar diye devam edebilirsiniz elbette. Benim serzenişim 1 yaşından sonra neredeyse her şeyi yiyebilecek olan küçük insanlara çok acilmiş gibi , sanki milyonlarca insan hiç bu zamanları yaşamadan bu yaşa gelmiş gibi ne yedireceğini şaşırma hali ve illa da yedirme hevesi. Bebeklermizin yemesi gerekenler ,hem maddi durumlara hem yaşam kültür biçimlerine göre değişebilir hiç sıkıntı yok. Ancak yememesi gerekenleri neden yedirmek marifetmiş gibi bir de başkalarına servis ederiz anlamış değilim. Tansiyon hastalığı öyküsünün bir yaşından önce tüketilen tuza kadar uzandığını araştıran bilimi yok saymanın bir anlamı yok , çünkü tuzsuz yedğinde aç kalmayacak bebekler aksine gerçek besinlerin tadını alacaklar. Üzüldüğüm için yazdım ;) üzüm pekmezi demişsiniz, sizi yanlış yönlendirmek istemem en doğrusu doktorunuza danışmanız elbette ama bir anne olarak araştırma sonucumu paylaşabilirim. Evet potasyum , kalsiyum ve bir çok açıdan zengin bir besin ancak zararları da göz ardı edilebilir mi henüz tüm uzmanlar aynı görüşte değiller. Kısacası, Isıl işlem görmüş yiyeceklerden biri olan pekmezin rengi koyulaştıkça kanserojen riski artıyor. Yetişkinler için bile günde 1-2 kaşık pekmez öneriliyor kaldı ki savunmasız küçücük bebeğime ben vermiyorum şahsen , ona gelene kadar inanın çok daha temiz içerikli güvenle verebileceğimiz besinler mevcut. İlla da pekmezsiz olamaz diyorsanız şu aşamada tamamen organik olduğundan ve çok az tükettiğinizden emin olun bence. Sağlıkla büyütün inşallah