Aselllll bizde dil gelişimi çok önde oldu herzaman 1 yaşındayken 2li cümle kurabiliyordu 1.5 yaşında 5-6 kelimeli cümleleri vardı. Kalem tutmayı hiç ogretmedik fakat 1 yaşından beri normal yetişkin şeklinde alıp tuttu. Kendi yaş grubu cocuklari ile asla oynamaz onlardan hemen sklr ve bunu dile getirir ya kendinden büyük çocuklar olacak yada yetişkinlerle oynayacak. Sayılarında çok erken öğrendi ve parmakla gösterdiğimizde veya şeklinden kaç olduğunu bilip söylüyor.Oyuncak oynamayı sevmez oynasada kısa süreli oynayıp sıkılr ve genel olarak oyuncakları sökerek içini kesfetmeye çalışır. Bebeklerin içini sokup kafasına oyun hamuru yerleştirmiş gecen gün neden böyle yaptın dedim çünkü o bebeğin beyni yoktu oyuzden yaptım dedi mesela. İkna oldum ne yalan soyleyeyim😂 Surekli soru sorar ama sürekli bakın bunu anlatmam çok zor buradan ama bir konu hakkinda ikna olana kadar hatta mantıklı cevap vermediğinde ikna da olmaz ilgi alanı uzay, gezegenler,yeryuzunun oluşumu ,hayvanlar, bitkiler,organlar..😑 günlük sohbetlerimiz hep bunlar üzerine bizim .Bunun dışında ilgi alanı birde kitaplar sürekli kitap okutturmak istyor veya kendi kitabı alıp bize okuyormuş gibi hikaye uydurup anlatıyor surekli etkinlik yapmak istiyor fakat etkinlik yaptığımızdada etkinliğin amacini bir iki dk da çözer 1-2 defa yapıp tamam bu çok kolay ve bitti hadi şimdi başka hazırla diyor bana yani asla birşeye kanmiyor sürekli ve sürekli bilgi istiyor verdiğimi de çok hızlı tuketiyor asla hızına yetişemiyoruz sorularına yetisemiyoruz. ingilizceyi çok seviyor ne zamandir tam hatırlamıyorum ama bayadir konuşuyor uz ingilizce şarkılar,renkler ,meyveler, hayvanlar, sayılar, alfabe ,günlük diyologlari konuşuyor. Türkçeyle karışık ingilizce konuşuyor hatta bu en istemediğm şeydi ama malesef buda başıma geldi. Evde bana mommy babasina daddy diye sesleniyor. Örn: mommy bu yellow banana dimi diyor karışık konuşmalar yapmaya basladi 🙄 şimdi bir kaç gundurde Türkçe alfabeyi öğrenmek istiyor eminim versem öğrenecek hatta gecen gun anne bana harfleri öğret dedi bende hayır okulda öğretmeninden ogreniceksin dedim hayır şimdi öğret yada eve öğretmeni çağıralım gelsin öğretsin dedi 😑 yetişemiyorum kısacası hızına