Eda1525 Kızlar 5 günlük bebeğim var 3 günlükken kontrol vardı götürdük sarılık olmuş dedi test yapıldı 11 çıktı 15 i geçmemesi lazım dedi sık sık emzir dedi zaten sık sık emziriyorum ama ilk iki gün sütüm yok denecek kadar azdı bazı arkadaşlar bilir burda yazmıştım ondan mı oldu acaba saatte bir ezdir dedi ben yarım saat 40 dk da bir emziriyorum bol bol altına yapıyor ama çok uyuyor gece gündüz sarılıktan da uyuyabilir çocuğun huyu da olabilir dedi doktor ara sıra uyanık kalıyor sadece bide hıçkırık tutuyor günde 3 4 kez midesi genişliyor diyorlar doğru mı acaba bu sarılık için de tavsiyeleriniz var mı kaç günde geçer acaba
Fatmamelihdursun Eda1525 Sarılıktan dolayı çok araştırma yaptım Hıçkırmasının sebebi sık emzirmeden dolayı Sarılık geçer ama 30 dakka en fazla bir sate emzir onun midesi küçük çabuk doyar Kimi bebeğin sarılığı 3 ayı buluyor bitmesi kimi 2 veya. 4.5 ama emzir uyursa bile topuk bölgesine vur uyanır acır diye korkma söylediklerimin aynısını uyguladım 👍
Kubra226 Eda1525 bizimde uzamış sarılığımiz vardı yavaş yavaş rengi açılmaya başladı bizim de iki gün aç kaldı bebek. Mamayı hastane verdirmedi anne dostu hastanesiyiz bir damla süt ona yeter dedi. Sonuç sarılık oldu. Bebek emiyorsa siz yine da sagip verin kaşıkla siringayla ya da biberonla
Bebekim06 Eda1525 benim bebeğimin sarılığı 12.9 du sürekli sık sık emzirdim ve mamayla da destekleyerek sarılığı atlattık geçmiş olsun🥰
gecekusu_- Eda1525 2-3 saatte bir emzir ben beşiğinin hemen yanına sarı ışık taktım gece gündüz hiç kapatmadım sürekli yandı 3 saatte bir emziriyorum çok şükür azaldı 🙏🏻
Eda1525 Fatmamelihdursun İnan bende çok araştırıyorum kaç gündür çok saçma sağan şeyler de var okuduklarım da . Çok sık emziriyorum uyusa da zorla uyandırıyorum bir iki damla ağzına sıkınca kendisi alıyor zaten hemen ama emzirmeye rağmen neden düşmez çıkar onu anlamıyorum anne sütü sarılığı da varmış geçmeyen onlardan Mış inşallah biZde öyle bişey yoktur kendiliğinden geçer
Eda1525 Kubra226 ya aslında bizim de hastanede başladı çocuk ememedi hastaneyi yıktı sütüm de gelmedi hemşire geldi mama verdi sonra sustu ama emzir ondan sonra mama verelim bir dahakine dedi emzirdim sustu susunca bir daha vermedi geceye kadar yetmiştir ona dedi ama ben sanmıyorum sıkınca bir damla bile sütüm gelmiyordu sabaha burnu sarıydı eve geldik sonra gözleri sarardı şimdi de çoğalmış vücudunda da var inşallah ışık tedavisine gerek kalmaz da kendiliğinden geçer bu arada bir emziriyorum bir sağıp veriyorum canım. Hem göğüs uçlarım yara benim için de iyi oluyor onun için de sık sık doyurmaya çalışıyorum aç kalmasın diye bakalım cuma tekrar gidicem gel bakalım tekrar dedi çıkmışsa yatış vericem dedi
Canebru17 Benim bebeğim de 11 di 3. Gününde sonra 15,2 ye kadar yükseldi doktor yükselip sonra düşücek demişti hep emzirdim mamaya da başladık ama anne sütü sarılığımış 41. Gününde rengi düzeldi ah nasıl üzülüyordum ama geçip gidiyor🙏🏼
Eda1525 Canebru17 anne sütü sarılığı geçmiyor işte ona da mama takviyesi yapmak gerekiyormuş baya araştırdım bakalım yeniden test yapılacak yarın yine yüksek çıkarsa bende mama desteklicem sütüm yetiyor var aslında ama anne sütü satılığıysa mecbur vericem teşekkürler 🙏
Eda1525 gecekusu_- 3 saatte bir geç değil mi ben 40 dk da bir emziriyorum valla 🥰 hemen geçsin diye şekeri düşmesin diye ışığı da bugün yapıcam onu da çok söylediler
Guner0303 Eda1525 benim bebeğimde vardı canım sarılık sonradan anne sütü sarılığı oldu. Ama mama kullanmadım. Ve çok şükür şuan 3 aylık geçti
Guner0303 Eda1525 canım benim bebeğimde de uzamış sarılık vardı nerdeyse memeden hiç çekmedim. Sürekli emzirdim. Birde evin güneş alıyorsa sabahları güneş olan yerde yatırdım. Onunda faydası var.
Mervelizaden Eda1525 benimde kızım sarılık olmuştu kısa aralıklarla doyurdugum halde. Sarilik sadece aç kalmasından olmazmış doktorumuz öyle söylemişti. Erken doğum yapmak zorunda kalmıştım bebeğimin kilosu düşük olduğu için normal sarılık olması demişti doktor. Birde bizde sarı ışık falan yaktık tepesine 24saat ama zaman kaybetmişiz resmen hiçbir işe yaramadıgi gibi yanlış bir uygulamaymis hemşire beni uyardı. Sari olan hiç bir şeyle teması olmasın sari ışık altında kalmasın sarı tülbent vs koymayin mümkün olduğunca beyaz ışıkta kalsın demişti. O gün zaten değerlerin yükseldiğini öğrenip doktor yatış yaptırdı. Fototerapi gördük bir günde değerlerimiz düşmüştü çok şükür. Geçmiş olsun size de hemen geçer inşallah
Eda1525 Mervelizaden sarı ışık değil aslında floresan diyorlar beyaz ışık yap tepesine dediler bana da hastanede olanda mavi ışıkmış öyle dediler bakalım yarın kontrolümüz var tekrar bakılıcak değerlerine inşallah düşmüş olur teşekkür ederim
Fincan Benim anlamadığım sarı ışık olayı. Hastanede verilen ışık sarı değil ki mor gibi bir şey. Benim de bebeğim sarılık oldu iki haftadır geçmedi normal diyorlar endişe etmeyin.
babykalamar Fincan hastanede verilen sari degil. Mavi isik. Sariliga sebep olan biluribin hucrelerini parcaliyo vucutta. Biluribin degeri dusunce sarilikta bitmis oluyor
uznnzu- Eda1525 benimde ilk doğduğunda 11 di şimdi 1 ay 27 günlük 1 hafta önce tekrar ölçütler 8 çıktı bazı sariliklar 3,4 ayı buluyormus ben çok sık emzirdim kilosu vs masAllah iyi ama sarılık azalmadı daha korkma uzatmalı sarılık olarak geçiyormuş
Eda1525 uznnzu- inşallah öyle olur bide gittiğim çocuk doktoru hemen korkutuyor beyne zarar veriyor 15 i geçmemesi lazım zekasını engelliyor fln dedi felaket tellalı gibi mübarek yatırmak için elinden geleni yapıyor sanki
Yasemin38 Eda1525 öğün atlamadan beslenmene dikkat et ve bol bol su iç sık sık emzir bebeğini saat gözetmeksizin
Eda1525 gecekusu_- anladım canım benim doktor saatte bir emzir dedi de 3 saatte bir deyince sen şaşırdım ☺️
babykalamar Eda1525 12 gunluk oglum var 3. Gun sarilik degerimiz 18 di yatis yapildi 2 gun mavi isikta kaldi oglum bende yaninda kaldim 1.5 saatte bir emzirdim.sakin 2 saatte bir emzirme yada 3 saate bir o sariligi olmayan normal bebek icin gecerli ki yenidogan icin max 2 saate gecmemesi lazim. Cok sukur iki gune degeri 10 nun altina dustu. Cocugun huyundan dolayi uyumuyor bundan emin olun sariliktan dolayi uyuyor benim oglumu uyandiramiyoduk emzirmek icin o derece kendinden gecmis uyuyodu sariligi bitti pit diye kalkiyo cocuk emmek icin. Size tavsiyem ozel hastaneye gidiyosaniz doktorunuzdan rica edin 1 gece yatis yaptirsin mavi isik alsin sariligin tek cozumu bu mavi isik arti anne sutu yoksa gunlerce ugrasirsinjz
Eda1525 babykalamar yani acıkınca bu da uyanıyor aslında hemde çığlık çığlığa sanki bişey olmuş gibi saat geçmeden uyanıyor hemde ben daha sık emdirmek istediğim için uyandıramıyorum doktor saatte bir dedi ama valla ben yarım saatte veya 40 dk da bir emziriyorum o da uyanmak istemiyor bugün bıraktım mesela bakıyım dedim uyanacak mı 1saa 15 dk sonra kendi uyandı sütüm de var maşallah geliyor baya sağım da yapıyorum biberonla da veriyorum günde iki biberon sadece öyle alıyor bide emziriyorum umarım ışığa gerek kalmadan atlatırız