Mrvsmt2502 Arkadaşlar daha önce rezene izmeyin dediğim için bi kaç kere linçlendim. Ama yeter artık ben zararlı olduğunu internetten öğrenmedim araştırdım ama bu “yoo bizde işe yaradı” diyenler kendini geçip bebeğine içirenler direkt Internetten rezene süt arttırır mı diye aradığı ve çıkan ilk bilgiye sorgusuz inandığı için internetten gördğün 2 farklı sayfanın SS ini paylaşıyorum. Kısa vadede işe yarayor bile olsa uzun vadede bebeğinize bu zararı yapmayın lütfen 🌼
asrinhatasi Mrvsmt2502 ben de 2 yaşından önce çocuklara verilmez diye biliyordum. Zaten bebeğim meme tutmadığı için ben de içmedim.
koalamiyim Mrvsmt2502 ben bikaç defa içip bıraktım hiç öyle süt arttırdığını da görmedim. Hatta bu bestlak damlanın içinde de rezene özü mü ne vardı onu da içemedim tansiyonumu düşürdü. Bana bunu yapan bebeme neler yapmaz dedim, bitkisiz püsürsüz arttı sütüm😬
Mrvsmt2502 Uffsananebeslk içerken dinlenebildiğiniz için artmıştır oda canım arttırma gibi bi özellği yok maalesef 🥰
Haffuse Uffsananebeslk aaa bak bunu da ben doktordan ogrenmistim… Rezene sut artiriyor diyorlar ama sakin kullanma, kesebilir de demisti…cok sasirmistim, cunku heryerde sut arttiri diyor… Kullanmadim ben, birebir yasadigini bilmek uzucu ya…
Mrvsmt2502 koalamiyim bende de tansiyon düşüklüğü yaptı ayağa kalkmaya halim kalmıyordu hatta bağırsak çalıştırdığı için bi önceki ay 1.5 kilo alan bebeğim o ay 400 Gr aldı 🥲
BelaCivciv Mrvsmt2502 Ben ilk doğum yaptığımda doktoruma sormuştum, kesinlikle önermiyorum demişti. Herkes görür umarım
Mrvsmt2502 BelaCivciv ama onların öneren doktorlarıda vardır bacım 😃 Herkes görsün diye post açtım önce kapattırlar postu sonra itiraz edince açtılar ama kaynana görümce postu kadar rağbet görmüyor bunlar 🥲
Birberenannesi Mrvsmt2502 evet en en fazla 1 çay bardağı için diyo doktorlar anneler için ki ona bile gerek yok bence çünkü süt arttıran dünya kadar başka şey var. Niye illa en zararlısını kullanalım ki? İnsanlar şunu anlamıyor, zararlı diyince onu yiyip içersen direkt ölüceksin sanıyorlar ölmediyse yoo ben yaptım zararlı değil diyorlar. Uzun vadedeki etklilerini düşünen yok.
BelaCivciv Mrvsmt2502 Ay niye kapatmışlar çok saçma🙄 Böyle bilgileri hemen kabul etmiyorlar maalesef, zamanla herkes söylemeye başlar
Minnakelifim Mrvsmt2502 paylaştığın için çok teşekkür ederim ilk kizimi rezene süt artırıyor diye kendim rezene içerek büyüttüm. Şuanda ikinci kızım içinde süt yapsın diye içiyordum artık vazgeçtim. Peki rezene yerine daha güvenli içecekler için demis ya. Ne gibi mesela meyve suyu gibi mi
Birberenannesi Minnakelifim hayır meyve suyu gibi hazır paketli gıdalar sütün kalitesini çok azaltır. Boza, marul, bulgur, tahin helvası, soğan, ciğer, karpuz, su ve uyku
Mrvsmt2502 Minnakelifim en güzel süt yapan şey dinlenmek ve bol bol su içmek canım benim tabiki yediklerin etkiler süt miktarını ama bu ikiis kadar etki etmezler ne yersen ye yeteri kadar dşnlenmezsen az su içersen yine sütün artmaz 🥰
Mrvsmt2502 Yigitefeannesi evet bende dayanamayıp post açtım bu yüzden birisine zararlı olduğu söyledim yoo bende işe yaradı dedi açıkladım şöyle şöyle diye kendi bebeğimi söyledim bi ay 1500 Gr kilo aldı rezene içtiğim ay sadece 400 Gr aldı daha fazla alması gerekirken rezene bağırsak çalıştırdığı için alamadı dedim bana dediği şey fazla kilo almasını sağlıklı sanan birine ne anlatabilirim ki dedi. İnsanlar anlamak istemiyor 🤷
Uffsananebeslk Haffuse üzücü valla , bi de benim üzerime cok geldiler stresten de kesilmiş olabilir. Lohusa halimle de stres yapmış olabilirim. Bilemiyorum
Ecayb Uffsananebeslk bende dün akşam google akademiden kaynak taradım rezene önerilmiyor. Hatta bir kaynakta rezene çayı iki hafta kullanımı aşmamalıdır diyor. Humana still tea lerin süt arttırmadığıda çalışmalarda kanıtlanmış. Bunuda okuduğum kaynaklardan öğrendim.
Mrvsmt2502 Uffsananebeslk hangi lohusanın üzerine gidilmiyor ki ne saçma ya Burak anneliğini yaşasın herkes doğuştan öğrenmiyor ki sorarsak cevap verin sormazsak niye her şeye yorum yapılır ki
Haffuse Uffsananebeslk evet o da olabilir… Ben de cok zor zamanlar yasamistim… Insanlar cok bencil ve anlayiş yoksunu… InsaAllah birdaha oyle zor zamanlar yasamazsin🤗