Tazeanne3 oğlum 1,5 yaşında çok şükür daha zararlı hiçbir şeyi bile isteye yedirmedim, yedirmem de(!) Ben aldığım zeytinin peynirin, ekmeğin yani ne var ne yok her aldığımın içeriğine bakan, sırf pestisit yok, organik diye taze direktren ayda 1500 2000 liralık alışveren yapan bir insanım. İçerisinde koruyucu renklendirici varsa asla ne ben yerim ne oğluma yediririm. Ben onun sağlığı için emin olun birçok anneden çok çok çok daha özenen, emek veren biriyim. Çünkü o bana emanet ona en iyi koşullarda bakmak zorundayım.. ve bu konuda çok da iddaialıyım kendim kadar dikkatlisini çok nadir görüyorum ve ayrıca bir insanın çocukken nasıl alışırsa büyüyünce de öyle gideceğini düşünüyorum. Çocukken bu tarz pis şeyleri annesi olarak bizler vermezsek ve verdirmezsek çocuk nereden bulup da alışacak acaba(?) Ben bu tarz pis şeylere maruz kalmadım çok şükür ve şu an asla bir abur cubur aramam. Olsa bile çoğu zaman yemem, yediğimde de midem alışık olmadığı için midem bulanır ve bırakırım. Ben demiyorum ki benim bu kadar özenime çok sağlıklı bir çocuk olacak.. bilemem bilemeyiz ama Allah korusun ilerde bir hastalığı olursa en azından içim rahat bir şekilde benim yüzümden değil Allah böyle takdir etmiş diyebileceğim ben elimden geleni yaptım diyebileceğim ve kendi açımdan vicdanım rahat olacak çocuğuma zarar veren ben değilim diyebileceğim. Peki sigara içen bir annenin çocuğu ilerde yine diyorum tabiki Allah korusun kimse istemez böyle bir şeyi ama diyelim hasta oldu bu anne nasıl vicdanını rahat hissedecek sorarım size? O çocuğun hastalığında o annenin payı yok mu şimdi? Bir çocuğa ha fiziksel şiddet uygulamışsınız ha sağlığıyla oynamışsınız bana göre her ikiside Allah ın emanetine hıyanettir. O yüzden anne bir zahmet doğurduysa doğurduğuna gözü gibi bakmayı da bilecek bir zahmet kendi keyfinden ödünde verecekç bu arada bende sigara içen bir insandım. Oğlumdan önce hamile kalmıştım o zaman bıraktım ve düşük yaptığım halde asla teselliyi sigarada aramadım. Yani bana ne anlarsın sigara mı içtin vs. Mavalları da okumayın neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Çocuğunu düşünen iradesine, nefsine, kötü keyiflerine hakim olur bu kadar basit ve net.