Omusunannisi Bende aynı diyeti uyguluyorum. Alerji testimiz negatif çıktı ama diyeti yavaş yavaş açtık. Eğer testiniz bizim gibi negatif çıktı ise kanlı kaka görmeniz gerekir alerjik demek için doktorumuz böyle söylemişti.
Dlk55blt-rdvn Omusunannisi bizimki de negatifti kanlı kaka da yok ama mukuslu kaka alırı gaz huzursuzluk sürekli ağlama ve ıkınma var
Czn2510 Omusunannisi merhaba bizde araştırma hastanesinde kan tahlili ve kaka testinde herhangi bir bulguya rastlanmadı yeğenimde süt alerjisi vardı. Benim kızımda da vücudunda önce isilik gibi sivilxelenme oldu doktor isilik dedi araştırma hastanesi de isilik dedi hatta testler temiz dedi fakat iki gündür kakamızda kana benzer mukuslu ishal şeklinde yapıyor. Siz kendiniz mi karar verdiniz diyete
Omusunannisi gnsulker-54 önce yumurta diyeti yaptım daha sonra yumurta yediğimde herhangi bir bulgu olmadığı için kek yaptım az sütlü sonra peynirli poğaça gibi.. yani ürünleri 3 er gün kuralıyla sürekli deneyerek tükettim tespit etmek için. Ama çok çok önemli bir konu muhakkak alerji doktoruyla görüşün derim çünkü test sonucu önemli. Belki de hiç yememeniz gerekiyordur
hhacerozer Dlk55blt-rdvn merhaba bizimde mukuslu kakası var ama huzursuzluk falan yok keyfi iyi gayet doktora gittik sorun görmedi sizce sorun mu bu alerji için
Funday35 Dlk55blt-rdvn Ya Benim oğlumun egzamaları oldu kanlı kaka vs yoktu ama sizin gibi aşırı gaz sancısı ıkınmalar vardı zaten gazlı bir bebekti 10 aylık oldu geçmedi doktorumuz inek sütünü kes dedi şuan keçi sütü ürünleri kullanıyoruz gazı da 1 haftadır geçti gibi inşallah hep böyle devam eder
OglumAlp Ben yumurta verdim 2 gün popo ve bel kısmında küçük kırmızı kabarcıklar oluştu Bide gece iyi uyuyamadı Ara vericem bi kaç ay yumurta için 8 aylığız Yoğurt deniycem haftaya
P2044 tosbikannesiiiiiii Deri tepkili bağırsak tepkili ve solunum tepkili olarak 3 e ayrılır canım deri de kizarti bağırsaklarda ishal gürültü ve solunumda hırıltı tıkanıklık varsa … Diyebiliriz kabaca 💕
Lalinn P2044 benim kızımda neredeyse doğduğundan beri hırıltı var ciğerlerinden film çektirdik biraz balgam var dedi doktor,başka doktora götürdük hayır sorun yok dedi ama alerji testleri istedi test sonuçlarında da biraz bağışıklığı alt notalarda görünüyor dedi ve gece uykusu neredeyse hiç yok acaba alerjiye bağlayabilir miyiz var mı bir bilginiz?
tosbikannesiiiiiii P2044 uzun süredir burnu hırıltılı üşütmüş olduğundan şüphelendik . Kaka yaparken çok zorlanıyor . Ya 3 ay kadar bi süre uyuzla uğraştık ayakları ve ellleri daha düzelmedi su dolu kabarcıklar var. Burnu hırıltılı huzursuzluk var ağlıyor durduk yere alerji den mi yapıyor bilmiyorum anlaşılmıyor çünkü bide üst dişleri çıkacak
Berram P2044 yaa ben delırıcım bnm kızımn test sonclrı alerjı yok gorunuyor ama cok ıstahsızz sut sut urunlerı yumurta vs yedıgı anda hemen kaka yapıyor kılo almıyor 11 aylık 6 kıloda kaldı cocuk gelısmeıyor
Busraseyma tosbikannesiiiiiii bu durumdan benden çok çeken yoktur diye düşünüyorum her bebekte farklı oluyormuş bizde ishal kanli mukuslu çiş seklinde
Dlk55blt-rdvn Busraseyma illa kan olması gerekiyor mu bir de gaita testinde çıkmadı ama öyle bir ihtimal de var mı
Ardenikom35 Bebeğim 2 ay 3 günlük, sadece anne sütü alıyor. bir süredir yumurta yemiyordum bikaç gündür başladm. Ciltte kırmızı döküntü gibi oldu, süt fiskeleri gibi. Kakası mukuslu zaten ve burunda hırıltı var, bu alerji olabilir mi?
elifff23 Ardenikom35 Hayvansal herşeyi beslenmemden çıkardı doktorumuz,mukuslu kakadan öyle kurtulduk dene istersen
Gazerock Bebeğim 6 aylık halen çok gazlı,kolik bir bebekti ama mukuslu kaka cildinde hafif döküntüler bir kere de kılcal kan gördüm kakasında.Çocuk doktorumuz normal diyordu fakat ben yine de alerji testi yaptırdım 5 6 faktör için deri testi yaptılar alerjisi çıkmadı. 6 aylık olmasına rağmen çok gazlı ememiyor bir iki çekip kalkıp oturuyor kucağıma,kaldırınca gaz çıkarıyor bazen de zorlanarak alttan gaz çıkarıyor. Ek gıda kabızlık yaptı.4 5 günde yapıyor kakasını ama cıvık olduğundan normal karsıladı doktorumuz. Yoğurt yediğinde biraz pişik oldu ama çok büyük bir sorun ayırt edemiyorum çünkü hep gazlı.Hala alerjik mi diye şüpheleniyorum. Tummy time da hiç durmuyor karın üstü çok rahatsız oluyor sanki
birmelekannesi0 Gazerock aynı benim bebeğim 7 ay 10 günlük hâlâ geçmedi testtede çıkmıyor ama bizim kakada kan olmuştu 15 ve 1 buçuk aylikken
Elisela Gazerock aşırı gaz da alerji belirtisi biz diyete başladığımızdan beri gaz sıkıntısı azaldı 3 ay 21 günlük
Gunesss94 Gazerock benim durumumu dile getirdin resmen aynı sorunlar Gece sürekli ıkınarak uyanma İki kez kılcal kan gördüm kakada Mukuslu yesil kaka Hep sorunlu sindirim sistemi Kolik olsa aynı saatlerde huxursuzluk oluyormuş ama bşz sorunu 24 saat yaşıyoruz Ben çocuk gastrolojiye gidiyorum balcalıya Doktor testler negatif çıkabilir dedi Ve bu duruma Çoklu besin allerjisi dedi Bazen bir yasa geciyormuş bazende 2 yaşta canım Deniz ürünleri yumurta süt cerez susam baya ürün kestik biz ve hala aynı turunçgiller bile kötü yapıypr çocugu Bizim durum daha kötü
hhacerozer elifff23 sadece mukuslu muydu kakası peki şuan kızımın sadece mukuslu kakası var başka sorunumuz yok
elifff23 tosbikannesiiiiiii Mukuslu kaka ve ishalden anlıyorum ben ona iyi gelmeyen besinleri,hatta kavrulmamış fındık içi yediğimde ishal olmuştu ordan anladık alerjiyi
Nigaribrahim Bizimde sürekli sıvı kakamiz var doktor günde onu gecmedikten sonra ishal diyemiyoz diyor ama kakası normalden cıvık ve mukuslu süt ürünleri paketli gıdalar ve kırmızı eti kestik hala devam ediyor tavuk eti ve yumurtayı da mı kesmeliyiz
tosbikannesiiiiiii Nigaribrahim belkide diğerlerine değilde yumurtaya olabilir yumurtanın alerji riski çok yüksek
Sevvalboke Nigaribrahim benim oğlumda böyle ve çok ciddi pişik oluşuyor pipide ve popoda hep cıvık kaka yapıyor sayısıdı düşük . 1 yaşından önce hiç pişik yoktu 1 yaşından sonra böyle pişik oldu sürekli tekrarladı pipi ödemlendi geçti dedim bir daha olmaz şuan 18 aylık artık canıma tak etti haftaya alerji doktoruna gidicez randevu ayarlayabilşrsem deprem bölgesinde olduğumuz için sıkıntı yaşıyorum . Benim gibi olan varmı sonrada alerjisi çıkan
Gunesss94 Nigaribrahim bebeklere ek gıdaya geçiş yapıyor gşbş sizde diyet yapmakısınız Sebze zeytin patates yiyin üç gün sonra başka bir gıda ekleyin Bebek iyi ise ekleyerek devam edin Ben öyle çözüm buldum
P2044 Lalinn Lalinn hmm geçmiş olsunn şöyle ki , test sonuçları maalesef aylara göre sağlıklı sonuç vermeyebilir küçük aylar da yanıltıcı oluyor … Ama Dr film çektiyse korkulacak bir durum yoktur şükür … Kış aylarında olabilir benim bebeğim mesela alerjik bir bebekti 4olisindan başlayıp 7, 8 aya kadar devam eden gıda alerjisi vardı şükür geçti ama bir kez gribalnenfeksiyin geçirdi ve ne kadar burnunu temizlesemde üzerinden aylar geçse de hırıltı kaldı alerjiden şüphe ettim sonra geniz etinden şüphe ettim Dr a gittik yok dedi kendimce alerjiye bağladım soğuğa ya da havanın çok nemli ya da kuru ilmasina yahut spreylere gerek temizlik gerek kozmetikler olsun alerjisi olabilir dedim azalttım bebeğim inanın rahat etti nefes almaya başladı … Sizde solunum yoluyla teneffüs ettiği etmenlerenbir bakın derim örn ben oda kokusu çok kullanırdım fisfis temizleyiciler Domestos parfüm aşırı koku takıntım vardı ama farkettim ki artık sikmiyoruz babası bile ise göreve giderken kapı önünde sikip parfüm sisesini bana uzatıyor asansör beklerken sikiyor ve çok çok güzelleşti herşey . Bir de buhar mak aldık 1o numara oldu . Hergün burnunu da fizyolojik ile temizledik mi … Şifası Allah’tan …
Nage_vl Benim kızımda 3 aylık. Sıvı kaka yapıyor. Nerdeyse her kakası aşırı mukuslu. Bir ay önce höle gibi kaka yapmıştı kanlı. Dünde kılcal kan gördüm mukuslu kakasının içinde. Doktorumuz alerji olan bebek kilo almaz diye alerjidem şüphelenmedi ama bence birşeye alerjisi var. Başka bir dr kaka testi istedi kakada amip var dedi. Flagly verdi kendi doktorum asla kullanma diyor. Kafam çok karıştı bebeğin her kakası mukuslu ve aşırı gürültülü yapıyor.
Butterfly_1802 Nage_vl Benim kızımda 1 yaşında 5 aydan beri bizde de durum aynı Bizde laktoz intoleransı var Doktor doktor gezdık test yapıldı ama testler yanıltıcı oluyor ama bızdeki sıvı kaka 6 ay sürdü yerini suan kabızlıga bıraktı 1 aydır Bende dıyet yapmıstım doktor tavsıyesıyle ama işe yaramamıstı ve diğer doktorlar bosuna dıyet yapma demiişlerdi Zor bır durum malesef
Hillcl Nage_vl 10 aydır diyette olan biri olarak belirteyim ki kanlı kaka varsa eğer alerjidir çocuk doktorları maalesef alerjiyi çok anlamıyor bu yüzden bence bir çocuk alerji doktoru ile görüşün
Atlasinaannesii Nage_vl Oğlum şu an 4 buçuk aylık. ocak ayından beri alerji vardı yoktu diyet yap yapma diyen doktorlarla uğraşıyorum. Oğlum sadece anne sütü alıyor ve kilosu persentıl olarak üst sınırdan gidiyor üstelik alerjik bir bebek. Yani kilo alıyor o zaman alerji değildir demek bence çok geçerli bir durum değil. Bize de başlangıçta bir kez kakada kan gördüyseniz alerji değildir dediler ve çok zaman kaybettik o süreçte. Oğlum yok yere çok sancı çekti. Şimdi katı bir diyetteyim ve azalsa bile devam eden semptomlar var. Süt ve içinde süt proteini olan her şeye, tavuğa ve yumurtaya alerjisi var ve domates ile tahinden de şüpheleniyorlar. Çoklu besin alerjisi varmış ne yazık ki… haftaya test yapılacak ve diğer alerjik besinleri de bulmaya çalışacağız. Siz başka bir alerji doktoruna görünün muhakkak. Bebeğiniz çabucak toparlar inşallah 🙏🏻
Nage_vl Butterfly_1802 bugünde doktora gittim mukuslu kaka deniz anası gibi olmadıktan sonra çok azla kanlı olmadıktan sonra bişey ifade etmez dedi. Bebek kilo alıyorsa eğer. Kaka testini yenilemeye bile gerek yok. Sadece anne sütümalan bebeklerde amip olmaz dedi.
Ciceek tosbikannesiiiiiii Ben de süt alerjik bir bebiş annesiydim. Diyetimi açarken 3 gün boyunca özellikle cildinde döküntü kızarıklık olup olmamasını bir de kakasını inceledim. Kakası mukuslu mu kan var mı ya da farklılık vs. Diye sorun varsa 3 gün içinde ortaya çıkıyor mutlaka. Kolaylıklar dilerim .