Zereninannesi 26 yaşındayım. Bence öncelikle ilk çocuğunuzun uyku saatlerinin düzenli olması gerekiyor. Tabi 2 yaşa doğru bu düzen bir tık bozuluyor ama olsun neticede büyüyorlar ve bazen bazı düzenlerin bozulması hicbisey güzel gitmeyecek demek değildir. Bizlerin bile geceleri uyuyamadigimiz vs gibi sorunlarımız olabiliyor.
Ailenizden size yardımcı olabilecek biri varsa ilk etapta cok iyi oluyor. Çünkü yenidogani emzirirken diğer bebeğiniz biraz problem çıkarabiliyor. Benim ki şuan 2 yaş sendromu yaşıyor bazen bazı noktolarda kıskançlık olabiliyor buna dikkat etmek gerek. İlgi emzirme dışında bence daha fazla ilk bebeginizde olmalı en azından alışana kadar. Sonra kendiliğinden bir düzen oturuyor zaten. Umarım eşiniz de yardım eder bir şekilde buyutursunuz. Ben her zaman 3-4, sene sonrasını hayal ederek asıyorum zorluklari. Düşünsenize o zaman cocuklsr biraz daha büyümüş dertlerini anlatabilir yaşa gelmiş olacaklar. Bence sukredicez iyi ki pespese oldu diye. (Herkes böyle dusunmeyebilir çünkü her bebek aynı degildir) yine de her durumda şükretmek gerek. Bu uygulamayı kullanamayan nice bebek sahibi olmak isteyen aileler var. Rabbim bizlere kıymetli emanetler vermis layıkıyla büyütmek de bizim görevimiz.