Okuyanbiranne şimdi gördüm yorumunuzu aslında 24 günlüktü şüphelendigimde (hırıltı) ilerleyen zamanlar da bagırsakta ses sürekli gaz huzursuzlugu biberonu kafamıza geçirebilseydi geçirirdi eminim her mama da biberonu yumrukluyordu sonra 2 aylıkken yanakta egzama ama malesef gittigim sayısız doktor buna alerji immünoloji de dahil kaka da kan ve mukus yoksa alerji değildir dedi 3. ayımızda saboreik dermatit olarak kalın kabuklu yogun konak 4 aylıkken boynunun altını gövde kısmını sürekli kaşıma atopik dendi sürekli nemlendirdim 5 aylıktı artık kaşıntılar kanamaya döndü bu arada BCG yeri kurutlanma denen kalın kabuk oldu çevresinde de kabuklu döküntüler oldu ama yine her doktor çapa da dahil bcgden şüphelendi ppd yapıldı tüberküloza maruz kalma oranı sınır da çıktı aşılı oldugu için negatif dendi çocuk infeksiyon tedavi başlatalım dedi tabi bu arada ben sayısız makaleler okuyorum hatta yabancı kaynaklardaki makaleleri sabahlara kadar türkçeye çeviriyorum kafama yatmıyor bir şeyler tedaviyi ay sonuna kadar bekletin dedim en son bi doktora gittim onca prof doçentten sonra uzman bi doktora eger test yapmayacaksanız muayene de etmeyin dedim durumu en basından izah ettim velhasıl kelam neden hala alerji mamasına geçirmediler sizi bu cocugun bariz alerjisi var dedi direkt alerji mamasına geçirdi Allah razı olsun 5. gün şikayetler azaldı 9. gün iyileşti denebilecek kadar sırtındaki döküntüler dahi söndü BCG yerindeki kabuklanma döküldü iyileşmeye başladı testler yanıltıcı olabilir dedi yogurt denedik agız cevresinde döküntü oldu beklettik 3 hafta 4 hafta sonra tekrar deneyeceğiz dedi ay ne çok konuştum aslında bilerek yazıyorum uzun uzun bi şeyin peşini bırakmayalım anne olarak ve gerçekten anne iç güdüsü diye bir gerçek var 🙏🏻 yarın çapa kontrolümüz var muhtemelen bir daha kontrole çagırmayacaklardır diye düşünüyorum yani inşallah