ayfer69 insan evladından tiksinir mi hiç be.
ayfer69 Kusura bakmayın ben mükemmel olamadım çocuğumdan tiksiniyorum hem de acayip derecede
ayfer69 hangi anne çocuğundan tiksinir
Bakın bunlar sizin farklı yorumlara verdiğiniz cevaplar. Tezatlığınıza diyecek söz yok. Önce dedim başlıkta herhalde diyeceği şeyi toparlayamadı ama bakıyorum ki yorumlarda da evet çocuğumdan tiksiniyorum diyorsunuz. Bu tiksinmenizi çocuğunuza belli ediyorsanız daha çok sizi kızdırmak için yapıyor olabilir. İlgi çekmek için de yapıyor olabilir. Çocuklarda iyi yada kötü davranış diye bi düşünce olmazmış, sadece yaptığı hareketin sonucunda sizin ilginizi çekebildiyse bunu yapmaya devam eder iyi yada kötü olsun. Ama uzunca süre uyarmadığınızı da söylemişsiniz. Bu durumda benim ilk aklıma gelen nedense kaygı bozukluğu gibi bi durum oldu. Endişe kaygı gibi durumlarda tırnak yeme burun karıştırma gibi olumsuz davranışlar takıntı haline gelebiliyor. Evde huzurlu bi ortamda mı? Yada okulda bi problem yaşıyor mu? Yeni bi kardeş vs durumu oldu mu? Yeni bi yere taşınma yada yakın birini kaybetmek gibi bi çok şey tetiklemiş olabilir. Çocuklarımızda tabiki her zaman dört dörtlük davranışlar göremeyiz adı üstünde çocuk bunlar elbet yanlış hareketleri de olucaktır hoşumuza gitmeyen. Ama lütfen ne tiksiniyorum diyin nede bunu ona belli edin. Pedagog ile görüşün bi bakalım mutlaka altında farklı bi sorun vardır. Bunu düşünerek kendinizi de sakinleştirin. Çocuğunuza karşı da dediğim gibi daha sabırlı davranın. Doktorla görüşene kadar şunu önerebilirim o an gördüğünüzde direk dikkat dağıtın. Aa oğlum bak burda bunlar varmış görmüş müydün yada aa gel annecim bana yardım etsene gibi gibi bişeyler bulup direk dikkatini dağıtın. Yada bakın bakalım çok boş kaldığı zamanlarda mı bu davranışı yapıyor. O zaman daha çok meşgul edici şeyler bulmak lazım. Okula gidiyorsa kalan zamanda farklı bi spora gidebilir yada evde farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Bide Masallardan yardım alarak da davranışını bıraktırabilirsiniz. Kendiniz bi masal kurun ve ona çok da hissettirmeden kurduğunuz masaldaki kahramanı oğlunuz ile benzetin. Burnunu karıştırmış sonra elleri mikrop olmuş burnu da çok acımaya başlamış vs gibi direk oğlunuza söyleyeceğiniz şeyleri bu şekilde anlatın ona tepkiniz direk oğlunuza olmasın. Aklıma bunlar geldi uzun olmuş olabilir ama lütfen biraz sakin ve sabırlı yaklaşın ki o da kendini kötü hissedip daha çok bu davranışının üzerinde durmasın.