Mlk026 Canım bankaların anlaşmalı kuyumcuları oluyor ordan bozdura bilirsin ayrıca her bankanın alış satış fiyatı farklı arada makas var en azı hangi banka değişebiliyor
S_x_w ElinaJoliee kesinlikle kuyumcu..bankaların makas aralıkları çok fazla..bir avm kuyumcusunda acelem olduğu için altın bozdurdum alış satış arası çok fark vardı daha sonra kendi kuyumcuma sorduğumda “banka gibi işlem yapmışlar 24 ayar alış satış farkı 6₺ “ demişti 😑😑 bu arada aslında banka altın hesabı da önermem aslında bu makas aralığı yüzünden
marscicegi S_x_w makas aralığı fazla demişsiniz ama fiziki altın tavsiye ediyorsunuz ozaman öyle anladım , muhafazasını nasıl yapıyorsunuz
Cigdemss S_x_w ama kuyumcuda bozdurmuşsunuz. Bankalarda makas aralığı ol şekilde olmuyor. Mesai saatler içinde alım satım yaprsanız normal. Ki internet bankacılığından istediğiniz zaman istediğiniz miktarda altın alınabiliyor. Alım satım makası olmaz. Eğer mesai saatleri dışında haftasonu altın hesabınızdaki altını tl ye bozdurursanız makas açılır. Çünkü piyasalar kapalı. Ayrıca altın hesabındaki bedel 24 ayar üzernden çevrilir. Kuyumcularda 22 ayar altın fiyatı oluyor
Cigdemss ElinaJoliee ben bozdurdum Kuyumcuda bozdurunca alış satış üzerinden zarar edersiniz. Bankaların altın günü oluyor. Halk ziraat vs. Bulunduğunuz yerdede vardır. O güne özel eksper geliyor tartıyor gr olarak hesabınıza yatırılıyor. Bozma için zarar olmuyor
S_x_w marscicegi aslında evimde saklıyordum ama şu deprem dönemi sonrası ben de arayış içine girdim..banka kasalarını araştırıyorum fakat gidip görüşme yapmadım..doğal afet durumunda orada bir şey olursa bir güvencesi var mı yok mu merak ediyorum doğrusu..
Aloneeee ElinaJoliee her bankanın fiziki Altın alan şubesi var hangi bankayı istiyorsanız öncelikle hangi şubesinde var onu öğrenmeniz gerekiyor. Sonra fiziki altın gününde fiziki Altınları şubeye götürüyorsunuz onlar sizi eksper ile birlikte kuyumcuya yönlendiriyor. Kaç gr ise altınlarınızı alıp gram olarak hesaba yatırıyorlar. Geri almak istediğinizde de gram bozdurup para olarak alıyorsunuz. Ama şöyle bankalar daha ucuzdan bozuyor piyasaya göre ve her bankanın makas aralığı sürekli değişir yani yatırırken yüksek tutar bozarken düşük ona göre düşünün
marscicegi S_x_w evet özellikle bu deprme yüzünden sormak istedim,şimdi bakıyorum da iyi kötü birikiminde enkazda kalıyor sen hayattasin ama beş kurus yok cepte,makas aralığı biraz fazla olsa da banka daha güvenli geliyor bana
S_x_w Cigdemss bankalar normal kuyumculardan her zaman farklı işlem yapıyor..mesai saati dışı evet ekstra farklı oluyor ama normalde de farklı yani kuyumcuya göre ☺️