Mom001 fisun_oqretmen bartholin apsesi vardı smear alındığında sonrasında apseyi temizlediler bundan kaynaklı olabilir diye düşündüm şuan
fisun_oqretmen Mom001 Smear testinde hpv çıkmaz.Öndelikli olarak hücrelerde anormallik olup olmadığı kontrol edilir,eğer hücrelerde anormallik olursa tekrardan rahim ağzından alınan sürüntü ile doktor hpvnin varlığını ve derecesini belirler.
Mom001 fisun_oqretmen evet çıkmadığını biliyorum ama smear testinde bir farklılık oluyor mu hpv olduğunda onu anlamaya çalıştım açıkcası
Mom001 fisun_oqretmen Reaktif hücresel değişiklikler -İnflamasyon (Tipik onarım raporun arkasında şöyle birşey yazıyor bahsettiğiniz anormallik böyle bişey olabilir mi sizi sıktıysam kusura bakmayın 🙏🏼
fisun_oqretmen Mom001 Malignite veya intraepitelyal lezyon negatif raporunuzun şu kısmı pozitif olsaydı o zaman hpv ve kanser bulgusu olduğuna işaret eder.
fisun_oqretmen Mom001 az önce bahsettiği enfeksiyon ve iltihaba bağlı hücre değişikliğinden bahsedilmiş buradaki yazıda sizde apse olduğunu dile getirdiniz zaten ona bağlı bir hücre değişikliği görülmüş raporda.Estagfurullah ne sıkılması yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana ☺️
fisun_oqretmen Mom001 ne demek rabbim hepimizden razı olsun.Tekrardan geçmiş olsun.Rabbim gönlünüzü hiç yormasın inşallah.Hayırlı geceler dilerim.
baharow Mom001 belli olmuyor kesinlikle. yakın zamanda teyzem yaşadı maalesef bu durumu. 6 ayda bir smear yaptırır negatif çıktı en son.hpv testi kendi isteğiyle oldu, rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi, yeni ameliyat oldu.
Mom001 baharow öncelikle geçmiş olsun kanser olduğunda smear testi uyarı veriyor diye biliyorum adı üstünde onun için yapılan bir test ama ben de en yakın zamanda doktora gidip yaptıracağım birbelirtim yok ama eşimin evlilik öncesi birlikteliği olmuştur diye düşünerekten çok da yaygın olduğunu bildiğimden
baharow Mom001 smearda çıkmadı hiçbir şey sonrasında özellikle kendi istediği için hpv testi yaptı ve maalesef pozitif çıktı cin 3. 1 ay öncede ameliyat oldu 6 ayda bir kontrole gidecek. Çok şükür tedavisiz atlattı
Mom001 baharow devlet hastanelerinde thin prep diye bir yöntemle yapıldığında çıkar yazmış bir doktor blogda heralde yapılan smear testleri farklı demekki tekrardan geçmiş olsun