Sevval37 3 gün kuralı uyguladık. Ama direk çorba yoğurt pütürlü beslenmeye engel. Çoğu çocuk 1-2 yaşında katı gıda yemiyor blander yada çorba yoğurt verildiği için. Oğlumda 5 aylık başladı. Önce patatesi buharda yada içme suyu ile haşladım cam rendeden geçirdim mama yada anne sütü ile kaşıktan akacak kıvamda biraz zeytinyağı ekleyerek ilk gün 1-2 tatlı kaşığı 2. Gün 2-3 tatlı kaşığı olarak verdim. Sonrasında kabak ve havuçta da aynı şekilde. Sonrasında riskli olmayan mevsim sebzelerine geçti. 3 gün kuralında önemli olan şey sadece alerji değil doğduğundam beri sıvı ile beslenen bebeğin midesini yavaş yavaş farklı şeylere alıştırmak. Diğer dikkat ettiğim şeyler meyve le başlarsan tatlıya alıştıkları için sebze yemiyorlarmış. Yoğurt çok pürüzsüz olduğu için yine çorba gibi zorlayıcı oluyor. Yoğurt ve mesela cam rende ile rendelenmiş elmayı karıştırıp verdim hem şekeri dengelendi hem pürüzlü oldu. Zor bir süreç kaç kere yaptığım şeyi 1 kaşık yemeden döktü ama çok hızlı alıştı. Birde 3-4 ay beslenmesni sadece tadım olarak gör. Muhallebiler çorbalarla karnını doyurmaya çalışma. Bebeğin zaten ihtiyacı olanları anne sütü yada mamadan alıyor. Bebeği zorlamamak redderse 2-3 gün ara verip tekrar başlamak lazım. Kusura bakma çok uzun oldu