Deprem bölgesinde değilim ama deprem riski yuksek ve 3 ay önce depremi yasamıs bir yerdeyim arada artcilar oluyor o ufacik olan depremlere dahi fazla tepki veriyorum kafam beynim gitti artık saat 4 5 oluyor uyuyana kadar yatak yorgan göreyim midem bulaniyor,sürekli deprem ışıkları gözümün önüne geliyor.Kalbim carpiyor o an karin agrisi gelip büyük tuvaletim geliyor tuvaletten cıkamiyorum girincede kizim icerde kaldi diye daha cok stres oluyorum oysa ki esim yaninda cocugun.Eskiden yani surada 4 ay öncesine kadar 9 bucukta uyuturdum sabah erken kalkardik enerjik olurduk simdi uyuyana kadar saat 2 oluyor ben uyuyana kadar saat 4 belki 5 haliyle öglen kalkiyoruz kafam salak gibi donuk is yapsam icimden gelmiyor her sey bana dusman sanki..Deprem cantasi her an olacakmis gibi gözümün önünde duruyor soba var yatacagimiz zaman sobaya odun koymuyorum corapla uyuyorum cocugumu corapla uyutuyorum ve kalın giyindiriyorum 3 aydir psikolojik olarak bitiktim zaten ülkenin son hali beni darma duman etti dusa dahi girmek istemiyorum.Köyün muhtarı depremzedeleri getirmis yasadigimiz yere ya dedim amca deprem riski olan yere neden getirdiniz guvenli yer bulsaydiniz keske o insanlar zaten bitik biz bu haldeysek onlarda psikoloji yok zaten 3 noktali depremi kaldiracak psikolojileri yoktur.Annem gecen yaz özene bezene dolap yaptirdi kendine boydan boya icini diledigince dizdi doldurdu yatak odasına ve misafir yatak odasina simdi hic birine girip yatamiyor dolaplar öylece duruyor odaya girip uyuyamam diyor hakli… alip basimi esimi cocugumu ailemi bir valizle yurtdisina kacmak istiyorum…Ölmekten degil enkaz altinda kalirsam eger ölümu beklemekten olmezsem sevdiklerimi kaybedip geride kalmaktan korkuyorum