Lalezar10 Gercekten kafayı yicem artık. 17 aylık kızım diliyle buzdolaplarını yerleri camları kendini çenesini (tükürükten benek benek yüzü) her yeri yalıyor. Neden böyle anlamıyorum gercekren. Nasıl vazgecireceğim bilmiyorum.
elizabeth Lalezar10 geçiyor merak etmeyin, dikkatini dağıtmaya çalışın çok uyarmayın. Benim kızım da yapıyordu, boyunun yetiştiği her camda, buzdolabında, kapılarda ağızının izi vardı sürekli siliyordum.
Masal05 Lalezar10 bende sinirden şuan ağlıyorum hiçbirsey yapamıyorum çocugumla 5 aylık benim ki oyuncakları ağzına alamıyor die çığlık koparıyor herseyi ağzına almak istiyor heryeri yalıyor koltuk yastık çığlık çığlığa
Busranur34 Lalezar10 demir eksikliği olabilir mi benim kızımda kapı kenarlarını yerleri yalıyordu demir vitamini verdikten sonra yapmadı bidaha
reryilmaz Lalezar10 benim yeğenim iki buçuk yaşında oda öyle camlarimi falan hep iz yapıyor yalayarak bide eline tükürük alıp duvarlara sürüyor (kız)
-Masal123 Masal05 5 aylık bebeğin öyle yapması çok çok normal benim kızımda 4 aylık ağzı montamı denk geldi pantolonumuza mı direk yalıyor her yer sırılsıklam😀 1 yaşa kadar oral dönemdir bebekler herşeyi ağız yolu ile keşfederler bu onun gelişim özelliğidir engellemeyin öğrensin baksın izin verin normal bir süreç❤️
Ali_asaf_10 Masal05 çok çok çok normal bu aylarda he rbebek aynı seyi yapıyor boşa üzülmeyin benimki 8 aylik hala beni bile yiyecek yani yakında her şey ağzında. Oral dönem deniyor ağızlarıyla tanıma donemindeler. Ve dişleri kasindigi donem olduğu için her bulduğunu goturur . İyice büyüyünce yapması sıkıntı şuan çok normal hiç merak etmeyin ve zorla almaya çalışmayın bırakın yapsın çok pis şeyleri ortada bırakmayın ağzına sok.asini istemediğiniz. O kadarı yeterli olur.
Ali_asaf_10 Uykusuzhergeceeee ama etrafı yalama falan o her şeyi ağza alma gibi bir sey değil de farklı bir şey bence alışkanlık edinmiş heralde ondandir. Bazı çocuklar var öyle yapan nasıl vazgeçerirsiniz onu bilmiyorum da
Uykusuzhergeceeee Ali_asaf_10 benim bebeğim 13 aylık hala ağıza alır oyuncakları. Bazen camları yalar. Oral dönem 2 yaşında son bulur