Hareketvakti Kızlar bebeğim daha 6 günlük arada hapşuruyor biraz hırıltısı var gibi doktor grip var biraz diyip ilaç verdi ama ilacın prospektüsünü okudum iki haftalık bebeklerde kullanılmaz diyor benimki daha bir hafta bile olmadı zaten doktor da inanın düzgğnce bakmadı o yüzden güvenemedim siz yaşadınız mı hiç
[silindi] Hareketvakti emin misiniz grip olduğuna yenidoğan bebekler çok hapşırır ve burnu tıkanabilir temizlenmediği için bence calpolü de kafanıza göre vermeyin muhakkak başka doktora götürün çünkü çok minik Allah korusun eğer gripse bile ilerlemesin sonra ayrı kalırsınız bir süre :(((
Alpingo Hareketvakti belki grip değildir bence başka bi doktora daha gidin derim..burnunu temizleyin sık sık bide gazını tam cıkartın
el1zanbebek Hareketvakti bunlar bizdede var halada var ama bize doktor öyle birşey demedi burnunu temizleyin dedi sadece bence verdiği ilacı kullanmayın
Nurinan Hareketvakti hapşırması gayet normal kuzum öksürük var mı ona bak hirilti için akciger filmi cektirebilirsin birde nefes alımı nasıl tıkanma oluyor mu onu kontrol et benim bebeğim 1 defa oksurmustu birde nefes almakta çok zorlaniyordu 6 gunlukken sarılık için gittik covid olduğunu öğrendik 1 hafta yoğun bakımda yattı bunları seni korkutmak amacıyla söylemiyorum sakın yanlış anlama ama kafana yatmadiysa başka doktora götür kuzum daha çok küçük oldukları için anlayamıyoruz maalesef takibini sıkı yap geçmiş olsun 🌸
Threechildmother Canım iyi akşamlar eğer içine sinmediyse ilacı kullanma bol bol burnunu temizle bebişinin burnu açık kalsın ve istersen 1 çay kaşığı calpol verebilirsin gribe bağlı bı ağrısı sızısı huzursuzluğu varsa diye onun dışında yenidoğan için başka yapabilcegin bişey yok umarım hemen geçer 🤗
Hareketvakti Nurinan öksürük veya nefes alırken solunumunda tıkanma yok çok şükür inşallah önemli bir şey değildir 🤲🏻geçmiş olsun size
queen_mom Hareketvakti yenidoğan da hapşırma tiskirma çok olur Burun tıkanıklığı ve hırıltı da olabiliyor. Uykuda hırıltı olur . Hergun burnunu temizleyin serum fizyolojikle aspiratörle çekin
queen_mom Hareketvakti alışırsın canım aspiratör burnunun içine sokma deliğe deydir öyle çek hemen geliyo zaten rahat nefes alsın bebiş. Bide serum fizyolojik çok damlatma az bişey sık biraz bekle cek
Emmosch @Hareketvakti benim bebeğimde 1 aylıkken nezle olmuştu ama doktor daha çok küçük şu an bi ilaç veremeyiz serum fizyolojik ile burnunu açık tut,max.1 haftada geçer dedi,bence ateşi vs yoksa ilaç vermemeye çalışın,çok küçük daha
1pekmom_ Hareketvakti merhaba benimde bebeğim 14günlük aynı şeyleri yaşıyoruz ne kadar sürede geçti acaba sizin? Neler yaptınız bu süreçte
Hareketvakti 1pekmom_ canım ben doktorun verdiği ilacı hiç kullanmadım çünkü çok ileri derece değildi. Bebeğin anne sütü alıyorsa endişe etme çünkü ilaç niyetine iyi geliyor gerçekten. Bol bol emzirdim burnunda hırıltı oluyordu aspiratörle çektim onun dışında bebeği sıcak tuttum şapkasını evde de çıkarmadım geçti çok şükür sizinki de geçer inşallah 🤲🏻
1pekmom_ Hareketvakti inşallah canım, birde aspiratörle çekmek şuan için sakıncalı diyorlar bir sorun olmadı dimi sende, cesaret edemedim ben
Hareketvakti 1pekmom_ açıkcası ben 25 günlükken yapmıştım ama bende bilmediğimden yani yoksa doktora sorardım. Bu konuda doktorların bazısı yapın burnu tıkanmasın diyor bazısı da zararlı diyor. O yüzden bu kısım sana kalmış canım ama eğer ki çok hırıltı varsa tıkanıksa ememiyorsa yap bence çünkü gece tıkanırsa diye ben çok korkmuştum o yüzden yaptım. Biz 2.aydayız herhangi bir sıkıntı olmadı sen yine de videolarını izle öyle yap bence
deniz-aras54 Hareketvakti benimki de aynı şekilde oldu ve bronşit dediler lütfen hırıltısı varsa doğru düzgün bir doktora götürün ciğerlere inerse hastanede yatmak zorunda kalırsınız biz hava vererek burun temizliği yaparak ve antibiyotik kullanmak geçirdik
Hareketvakti deniz-aras54 ben doktora iki ayşık olunca götürdüm baktı ama bir şey yok dedim inşallah öyledir şimdi üç aylık olacağız bir hafta sonra tekrar bakıtacağım sağolun ☺️