Kaansmomm dunyaylabenimaramda oğlum 8 aylık şuan. 7 aylıkken bir akşam emziği ağzından attı ben de düşürdü sanıp tekrar verdim istemedi, o gün bugündür emzik kullanmıyor
nmt41 Kaansmomm benim oğlum da atıyor sürekli istemiyor ama uyurken verince ağlaması duruyor bıraktırsam mı ne yapsam kendi atıyor sürekli gün içinde hiç vermiyorum aynı 8aylık olcaz biz de
Kzlrmk dunyaylabenimaramda merhabalar bir sorum olacaktı memeden nasıl kestiniz acaba 17 aylık bir oğlum var suan 2.ye hamileyim 18 haftalık bende yawas yawas memeden kesmek istiyorum aslında gün içerisinde hiç aklına gelmez bazen gece bile emmez çok nadir emer oda 2 emip bırakıyor bir meme düşkünlüğü yok diş dönemi hastalık derken birtüllü komple bıraktırmadım elimden geldiğince meme vermeyip unutturmaya çalışıyorm nasıl bir yol izlemeliyim acaba tecrübenizi paylaşırmsnz😊
dunyaylabenimaramda Kzlrmk sabır taşı sürdüm, her meme dediğinde açtım dilini değdikçe döndü arkayı gitti. Yapışık ikiz gibiydik günde 20 kere memeye yatan çocuk çok çabuk unuttu. Uykuya çok direndi, dün gece ilk kez deliksiz uyudu 🥰 sabır ve başarı diliyorum
BuzluLatte dunyaylabenimaramda emziğin her türlüsü ayrı dert bende kırk takla attım kızım emzik tutsun diye denemediğimiz emzik kalmadı maalesef tutmadı 😢 kolaylıkla bırakır inşaallah miniginiz
Hayris MelindaMelisa bu bilgi çok iyi oldu benim içinde kızım 2.5 yaşında hala bırakamadı uykuya geçemiyor emziksiz
1Dost Ben 2 yaşında kesicektim kardeşi doğdu odasını ayırdık bide tuvalet eğitimi verdim birden bu kadar değişim yaşamasın diye erteledim sonrasında kardeşimde emiyor dedi ben ondan aldıkça o kardeşinden aldı bıraktıramadım. Bi kaç kere denedim çok zor oldu suan 3.5 yaşında hala emiyor versem tüm gün emer kreşe başlaması bu açıdan iyi oldu akşam uykusu gelince istiyor gece boyu bırakmıyor napsam bilmiyorum. Dondurma seviyor diye dolaba koydum dondurma olcak dedim istemiyorum dondurma emziği ver dedi aklı eriyor artık kandırmakta zor
Ayseee60 Benim kız ilk 3 al çok cok emdi natta onunla uykuya geçiyordu ve 5. Aydayız artık asla almıyor 😭
dunyaylabenimaramda Ayseee60 alması ve bırakması ayrı dert, bu aya kadar geldiyse daha vermeyin artık 💕
Mavi2020 dunyaylabenimaramda bir şeyi unutturmak için en az 15 gün süre tanımalısınız iki şeyi aynı anda evet etkilenir cocuk. Önce tamamen kopsun memeden
Nazlimu_ dunyaylabenimaramda bununla ilgili internette bi video görmüştüm. Kadın kızına emziğe ihtiyacı olan bi çocuktan bahsediyor. Sen artık büyüdün emzik emmesende olur ama o çok küçükmüş emziğini onunla paylaşalımmı diyor önce kızı ikna ediyor. Kız ikna olduğunda emziği bi uçan balona bağlıyorlar kız kendisi salıyor. Emzik kardeşe gitti diyo. Sonrasında 2-3 gün sormuş emziği ve her sorduğunda emziği bebeğe göndermiştik unuttunmu şimdi emzik onda bebek emiyor gibi şeyler söylemiş annesi. O şekilde bırakmış.
livanurvealpinannesi61 dunyaylabenimaramda uzmanlar salça biber sabır taşı VS sürmeyi önermiyor bebeklerde ilerde tramvaya sebep olabilirmiş.tiksindirerek bıraktırmayı doğru bulmuyor pedagoglar..
Kzlrmk dunyaylabenimaramda ya evet duymuştum bunu yok bizimkinin bir düşkünlüğü yok mesela dünden beri agzına alıp bırakıyor gecede öyle yaptı emmedi memeyi bırakıp emzik aldı uyudu aklına getirmiyorum bnde çok teşekkür ederim aktar dan buluruz sanki değilmi 😊
Happymomnes Mehtapdemirci emziğe sütünüzden sürüp verim birkaç güne alışır ben o şekilde alıştırmıştım
dunyaylabenimaramda Asliberrudeniz sabır taşı ile kestim. Günde 20-30 kere meme istiyordu, çok çabuk unuttu. Kraker tarzı şeyler verdim eline, her istediğinde kucağıma aldım, eğğğ pis koktu dedim, dilini değince kaçtı geri😊
Sedaekrem MelindaMelisa benim oglum 16 aylık ben gunduz vermiyorum gece uyurken veriyorum bazen annem ben gunduz veriyoruz babası vermıyor bir tutarsızlık var gıbı ortada ama Konusma olarak yok yani anlatamadım boyle bırsey bazen emgı alıyorum ben sallıyorum sonra o istiyor elimden alıyor sonra bazen veriyoruz bize verdıgıde oluyor bunun hakındabır sey dedim konusmatı bilmeyen bebekler ıcınde
MelindaMelisa Sedaekrem Tutarlı olmak gerekiyor dedi .Yani siz gün boyunca vermeyip bir başkası verirse bunu kullanır demişti.Kesin ve kararlı olmanız gerekiyor .İstesede dikkkatni dağıtacak başka bir şey bulmak lazım ben öyle yapıyorum.Şuan 2 gündür hadi temizlemeye gönderelim diyorum alıyorum ağlamıyor bile.Normalde krizler geçirirdi.Çok bağımlı olanlara birden kesmek çok yanlıymış.Kademeli olarak azaltarak devam etmesi gerekiyor dedi.Sizi zorladığında dikkatini dağıtın oylanacak başka bişeyler sunun dedi.Ben meme istediği gibi önüne yiyecek bişey koyuyorum yada alıp dışarı çıkıyorum.Hem temiz hava alıyor parka falan gidiyoruz beraber gemide unutuyor.Benim kızım aşırı bağlı 20 saat meme ağzında geziyordu.Şıan sadece uyurken veriyorum sonra omuzda kesilen.Psikoloji açısından bu en doğrusu demişti.
MelindaMelisa Sedaekrem Konuşmayı bilmesi önemli değil.Sizi anlıyor sonuçta 16 aylık olduğu için .Onun sizinle konuşması değil sizin onunla doğru iletişim halinde olmanız gerekiyor.Yanınızdaki herkesle konuşun memeyi bıraktırmak istediğinizi ve omlarında desteğini alın.Şuan ben kayınvalimdemlerdeyim onlara söyledim bırakması gerekiyor ama ağlatsana vermeyelim artık diş etleri kanıyor yazık dedim.Kayınvalidem destekledi kayınbabamda destekliyor sağolsunlar.Bizden yüz bulamayınca dedesine gidiyor kızım dedesi yıkama yerini aramış gibi yapıyor😂 karşıda biri varmış gibi konuşuyor inanıyor .Ki benim kızım 32 aylık kandırması daha zor