Marshmallow1 Hanımlar yarın bebeğimin menenjit aşısı var çok acıtıyor mu karma aşıda çok ağlamıştı bu da öyle mi çok ağlıyorlar mı bir de süreç çok sıkıntılı geçiyor mu? Kimisi ölü aşı diyor kimisi canlı aşı bilgisi olan var mı
DarkSwan Marshmallow1 Bebeğim 2 doz Nimenrix oldu o aşı çok bir sıkıntı oluşturmadı. Dün Bexsero oldu. Çok huysuzlandı. Ateşi yüksek değil ama huysuzluğu var.
gkbyza Marshmallow1 bexsero olduk biz de 10 gün önce falan. Sanki biraz huysuzluk yaptı ya. Ya da benim kızım biraz mızmız zaten ayırt edemedim 🫢 ama ateş yapmadı
Gulsemmm Marshmallow1 biz ilk dozumuzu olduk geçen ay , normalde her aşıdan yarım saat once calpol verip gidiyordum hiç birşey olmuyordu menenjitten önce veremedim unuttuğum için ateş huysuzluk oldu bidahakinde calpol vericek mutlaka
Marshmallow1 DarkSwan geçen hafta sünnet de oldu şimdi 2 tane menenjit aşısı olcak endişeliyim yüklü gelmesinden🙏🏻
Esin_egemen ya menenjit aşıları benim bebeğim de huysuzluk ve ateş yaptı başka aşılarda sıkıntı olmamıştı. Ama bebekten bebeğe de değişir bu durum siz yine de bunlara hazırlıklı olun
Marshmallow1 Esin_egemen karma aşı bizde de ateş yapmamıştı ama menenjit yapabilir diyorsunuz bir de aşı olurken acısı ağrısı nasıldı? Karma aşı olurken çok ağlamıştı menenjitte de öyle mi ağlıyorlar🥹
gkbyza Marshmallow1 aaa aynı gün ağır olmaz mı? Ben bexseroyu 3.5.15 aylarda nimenrixi de 7.13 aylarda yaptıracağım. 3 buçuk aylığız başladık işte. Bexsero ile rota virüs aynı gün yaptırmıştım ben de 🥲
123321123 Marshmallow1 bizde dün vurulduk iki aşıyı endişelenmeyin doktorlar ona göre planlıyor zaten ateşimşz 38 leri gördü huysuzlugu hala devam ediyor iştahsızlık oldu bugun ya 3.ay atagından yada aşıdan bilemedim
Marshmallow1 gkbyza ben de bir çok şey okudum hatta yaşından sonra öneren bile var ama bizim doktorumuz 3-5-7 aylarda yapalım dedi bir de sünnet olduk biraz endişelendim açıkçası yarın kontrolümüz var sorayım umarım ağır olmaz🥲
Yeni-anne22 gkbyza menenjit aşısı neden o kadar fazla doz doktorum bana 3-5-12 ayda dedi sadece 3 doz eksik mi söyledi acaba
busraalbyrak Marshmallow1 kızım 6 aylık aşılarını sağlık ocağında konuşurken bunuda konuştuk bize 1 yaşından sonra önerdiler.
Marshmallow1 sudereyhan402 bende öyle düşündüm ama doktor bu şekilde söyledi emin olamadım hem sünnet hem 2 aşı çok ağır gelir sanki sünneti de geçen hafta oldu
sudereyhan402 Marshmallow1 o yapacağı 2 aşı hangi aşılar aceba menenjit aşısı ile sağlık Ocağı aşısı mı ? İki tane menenjit aşısı mı ? İki tane menenjit aşısı aynı anda olmuyor diye biliyorum doz şeklinde her doz arası 2-3 ay olmalı diye biliyorum. Bizim geçen hafta sağlık Ocağı aşımız vardı 1 ay sonra da menenjit 1. Dozu 2-3 ay sonra 2 dozu daha sonra 3. Dozu yapalım dedi doktorumuz
gkbyza Yeni-anne22 3-5-15. Aylardaki B tipi menenjit bexsero , 7 ve 13.aylardaki A tipi menenjit nimenrix
123321123 Gulsemmm doktorların önerisi aşılardan önce yada belli bir dereceye kadar ateş düşürücü vermeyin şeklinde oluyor bağışıklık kazanması aşının tutması için bilginşz olsun
Artemiss_ busraalbyrak bizim doktorumuz da 2. Aydan sonra hepsinin yapılmasını önerdi daha koruyucu oluyormuş birden yüklenmek istemiyorum bende zaten bir sürü aşısı oluyor ama kafam karıştı vallahi. Sağlık ocağı aşılarının yanında bide özel aşılar söyledi menenjitten de 2 ayrı türde 4 doz varmış. Mecbur doktorumuza güvencez korksam da. İnşallah çok kötü olmaz 😞
Yeni-anne22 busraalbyrak bence sağlık ocağı doktorlarına güvenmeyin alanları değil sonuçta çocuk doktoruna danışmakta fayda var ben sorduğumda aile hekimi çocuk doktoru daha iyi bilir demişti bi çocuk doktoruna daha sorun derim vakti geçmesin