Tarhana güzel kardeşim ne güzel bir karar vermişsiniz Rabbim daim etsin 🤲🏻 namaz o kadar önemli bir ibadettir ki kaçırılacak tek bir vaktimiz bile yoktur. Makyaj mazeretiniz bir yana, inanın çok daha büyük sebepleriniz olsaydı bile bu durum namazı bile bile kazaya bırakmanıza sebep olmazdı. Yatalak olmak bile namaz kılmaya engel değildir, böyle kişiler başıyla ima ederek namaz kılmakla mükelleftir. Can derdinin yaşandığı cihad meydanlarında bile Allah namaz kılmama ruhsatı vermemiştir. Bir müslüman bilinci yerinde olduğu müddetçe bulunduğu zorluğa çare üretir ve asla kazaya bırakmayı seçmez. Şöyle düşünün, karşıdan bir arabanın geldiğini görüyorsunuz, kendinizi o arabanın önüne bile bile atarsanız buna kaza mı denir intihar mı? Onun gibi namazı da bile bile kazaya bırakma diye bir kavram olamaz. Beni önceki yazılarımdan tanıyor musunuz bilmiyorum. Tanıyanlar bilir ki her zaman olabilecek en yumuşak şekilde dinimizi sevdirerek anlatmaya gayret ediyorum. Fakat söz konusu namaz ise sırf yeni başlayacağınız için kolaylık olsun diye gerekirse bir vakit kılmayın diyemem. Sizin için makyaj yapmak bu kadar önemliyse o zaman gerekirse tuvalet ihtiyacınızı buna göre ayarlayın. Öğle namazı için abdestinizi erken vakitte almayın. Yani öğle vaktinin başlarında değil de sonlarına doğru abdest alın ve abdestinizi akşama kadar tutmaya çalışın. Zaten akşam sorun olmaz diyorsunuz, dolayısıyla çok uzun bir zaman aralığı olmayacak. Gerekirse bu süre zarfında su tüketiminizi de size kolaylık olması açısından biraz daha azaltırsınız. Yani kılmamaya mazeret bulmak yerine çözüm odaklı davranın. Benimkisi sadece küçük bir örnek. Siz kendinize uygun başka çözümler de geliştirebilirsiniz. Yeter ki bir vakit namazını bile küçücük bir makyaj sebebiyle harcamayın ❤️