Kevser472 yahu bir karar versin Naci Hoca’da :)
Ben sık sık dile getiriyorum, daha önce de post açmışlığım bile vardır. Sadece Şener Üşümezsoy’u takip ediyorum ve sözüne itibar ediyorum. Gerisinin ne söylediğiyle pek ilgilenmiyorum.
Sadece ortak söylemleri, deprem olsun veya olmasın;
Sağlam binalar yapılsın, bataklık zeminler doldurulup üstüne katlarca bina dikilmesin, tek bir tatbikatla bilinçlenecek değiliz; önce başımızdakiler bu konuda bilinçli olsun. Bunlara katılıyorum.
İstanbul depremi hakkında da,
99 depreminden bu yana çoğu jeolog İstanbul’u önce 5, daha sonra 10-20 yıl içinde 7+ depremle dümdüz ettiler. Şener hoca hariç. Adam öyle bir deprem yok diyor. İstanbul’un içinden fay bile geçmiyor, deniz tabanındaki fay da hareketsiz. Bunu yurtdışından gelip araştırmışlar yahu. Max 6,5’luk kumburgaz çukuru depremi olur, o da hiç yakın tarihli değil diyip adam %’lik hesap veriyor. Şu an için uyardığı yerler Adana ve Hatay.
Rant için konuşmayı bi kenara bıraksınlar.
İbb zemin tespiti yaptı semtlerde.
Doldurulan semtler ortada. Dibi bataklıkken üstüne koskoca siteler dikilen yerler ortada. İstanbul’da 5’lik bir deprem olmuştu, Anadolu yakasıydı sanıyorum merkezi, biz hafif hissettik, Esenyurt’ta oturan görümcemin kolonlarından gacır gucur ses gelmiş. Taşındı oradan, yine Esenyurtta bir yere… Demek ki deprem değil, yapılar öldürüyor. Rant için İstanbul’da bir avuç çamura dahi bina yaparlarsa değil 7+lık, 4-5lik deprem bile bir gün yıkar onları.