Ronya1303 yani korkutmak degil amacim bilinclendirmek bu yorumda. Bu durumu taa Ahmet Mete İsikara yasarken soyledi 99 dan sonra. İstanbulda buyuk bir deprem olacak ve 7 üzerinde olacak dakikalarca surecek demisti. Tekirdag kiyi bölgeden baslayip silivri, buyukcekmece, beylikduzu, avcilar, kucukcekmece, sirinevler, bakirkoy, bahcelievler, atakoy, zeytinburnu…..tuzla, gebze, duzce diye devam ediyor bu bolgelerin 1. Derece riskli oldugunu soyledi hala da ondan sonrakiler söylüyor. Tedbir aliniyor mu? Bence hayir. İnsanlar kendi kendine tedbir almasi lazim. Eger baska sehire tasinma ihtimaliniz varsa ailece oturup buna karar verin. Ben ankaraya tasindim dogdum dogali istanbulluyum. Ankaraya tasindim diye bir nebze rahatim ama yine de bulundugunuz binanin zemini cok onemli. Kayalik olmasi lazim depreme dayanikli olmasi icin. Bu bahsettigim ilcelerin alti hep su oldugu icin 1. Derece riskli.
İstanbulda bahcesehirdeydim mesela bahcesehir full kayalikti. O yüzden kendi kendinize tedbir almaniz gerekiyor devlet bir sey bu konuda yapmiyor ya da cok yavas isliyor bilemiyorum