Dogalice
[bilinmeyen] Bana kalırsa iç basması o 😆 Lohusalık ne berbat birşeymiş yahu.Hiç birşey yapmadan mum gibi duracağız.Söylenen şeylere kulak astığımız için oluyor bence bildiğin hurafe.Evet üç harflilere bende inanıyorum fakat bunun lohusalıkta olduğunu düşünmüyorum.Ben hep Allah’ın adıyla hareket ettim.Banyoya da tek girdim, gece de girdim.Allah’tan başka birşeyden korkmam daha da ötesi Yok.Rabbim korur yeter ki İnanın😊
Rabia
[bilinmeyen] Kuran'da cin yokmu? Biz hiç namaz kilmadikmi? Yatılı okudum ben Allah'a şükür bilgim herseyim tam böyle inançsızlık yapmayın asıl size gelirler Ümmü sübyan i bı araştır canım sel olmamis
Arsenakres
Alyask bende eşimin giyilmiş atletiyle uyuyordum ona rağmen 2 3 kez çığlıklarla uyandım😒
Ozlmelf
Yazılarınızı okudum arkadaşlar etkilencek olanlar anlatacagım şeyi okumasın lütfen . Kimisi hurefe diyor kimisi gerçek kim neye inanır karışamıyız tabiki . Bana bu anlatcgım olayı annannem anlattı eskiden bizim köyde olmuş gerçekmiş . Anannemin annesi zamanları yaşanmış.. köyde ahırda yakalamışlar ismide al karısıymış uzun parmakları varmış böyle . İste bu al karısı lohusunanın gözüne en yakını olarak gözükür elinde birşey ikram edermiş oda yiyince o uzun parmaklarıyla cigerlerini sökermiş .. lohusayken ölen böyle ölüyormuş işte .. onyuzden lohusayı yalnız bırakmazlarmış al karısı ugramasın diye neyse yakaladıklarında buna kırk gün hamur açtırmışlar cezası buymuş sonra da dereye atmışlar dereden kanlar fışkırmış..Yani daha kabul etmemişler onu içlerine yakalandı ınsanlara dıye . Egerki altın bir oklava cıkaaydı dereden affettiler sayılırmış .. böyle kızlar bende iki dogum yaptım ama korkum olmadı öyle başımdan kuranı kerimi eksik etmedim . Zaten eskiden yaşanırmış bu olaylar şimdi olmaz diyor anannem .. sizde korkmayın
Rabia
Ozlmelf benim dedemde köyde çeşme başında çiçek seklindeyken yakalamış toplu iğne batırmış iş fln yaptiriyolarmis dedeme eğer onu bırakırsa bundan sonra gelecek hiçbir nesil akrabamiza karismayacagini söylemiş dedem bırakmamış dere kenarında iğneyi çekip dilek dilersen gerçek olurmuş annemin amcası da kucukmus kandırmış iğneyi cikarttirip kaçmış yani eskiden çok olurmuş böyle seyler
Baharellezi
Ozlmelf anlattıklarınız çok saçma gerçekten inanıyormusunuz bunlara 😂ben lohusalıkta al basması olayına inanıyorum çevremde bir kaç kişi yaşadı, ben kendim yaşamadım 4 doğum yaptım yalnızda kaldım sürekli hiç yaşamadım
deletedmom4842
Ya bana şu al basmasını bi detaylı anlatır mısın? Nasıl oluyor?
deletedmom4842
[bilinmeyen] Yani mesela uyurken aniden boşluktan düşer gibi sıçrayacak kalkmak gibi ?
deletedmom4842
[bilinmeyen] kız o karabasan değil mi? 😂😂 Üzerine ağırlık çöküyor kalkmak istiyorsun kalkamıyorsun vs vs
Rabia
[bilinmeyen] cnm her ikiside aynı şey tek fark kabileleri farklı ve lohusayken gelen dişisi oluyor onada Ümmü sübyan diyolar hamileyken düşüğe anne rahmindeki bebeğin ölmesine neden oluyor doğumdan sonrada rahatsız ediyor
Drottin
Rabia çok güzel bir efsane gerçekten kitap yazsak tutar Harry Potter ı geçer
Rabia
[bilinmeyen] demi ya dinimiz araştırmaya açık sen sübyan duası var onu eve as ilk üç gün çok rahatsız ediyorlar ama sonrasında öyle rahat ediyorsun ki eve giremiyolar artık ben öyle yptm
Beyzaaa
[bilinmeyen] canım bırak şu kadını laftan anlamıyor aynı dili konuşmuyoruz galiba anlaşamıyoruz boşver vakit kaybı
Rabia
Beyzaaa sen kim oluyorsun da benim dilimi sorguluyosun nasıl insansınız siz be gidin araştırın banane bı inat bı inat sizemi dil dokucem ben allalla
Rabia
[bilinmeyen] araştırmak uğraşmak değil illaki vizeler yaşayıp öğreniyoruz dinimiz araştırmaya açık bunda korkutacan bişe yok insandaki akıl ve çeviklik hiçbir şeyde yok Allah insanı onlardan üstün yaratmış
deletedmom4842
[bilinmeyen] Canım beni lohusayken değil de 2 gün önce karabasan bastı vallahi kafayı yiyordum korkudan oğlumu alıp eşimin yanında yattık normalde ayrı yatıyorduk tabii bu dediğiniz karabasan gibi bir şeyse. Keza ben bir sürü insandan duydum hatta arkadaşlarım bizzat anlatmıştı hamileyken yada lohusayken başına geldiğini. Psikolojik olduğunu düşünmüyorum çünkü genelde bizim ailede lohusa olmasa bile babamı abimi hafta da bir karabasan basıyor düzenli olarak 😂😂😂
Drottin
deletedmom4842 Karabasan denen şey bilimsel olarak uyku felci diye geçiyor Tam olarak beynin kalbinden önce uyanması durumu genelde çok yorgun olduğunda gece aşırı baharatlı yediğinde yağlı yediğinde oluyor lohusalikla alakası yok 😌
Liyaa
[bilinmeyen] kayınvalidem yaşamış ben eve geldiğim ilk günden beri yalnızım yanımda kimseyi istemedim gün içerisinde zaten koşuşturuyor kayınvalidem etrafımda al basmaması için yastığıma iğne koydu başucumada eşime ait kıyafet koydu bana ara ara göründüler ama korkutmadılar çok şükür yalnız kaldığım zamanlarda yapmamı söyledi ama eşiniz yanınızda yatıyorsa ve gün içerisinde tek değilseniz korkulucak bir durum yok bence 40 gün boyunca tek kalmamaya çalışın
deletedmom4842
[bilinmeyen] Tabii canım bunun imanla alakası yok bence inançlı da olsa inançsız da olsan bir kere bile olsa geliyor insana yani tabii abdestli namazlı olmak daha iyi bana 2 gün önce ilk defa oldu ve gerçekten çok korktum. Umarım bir daha olmaz namaz da kılarım mesela kendime göre inancımda güzel ama onunla alakası yok bence hele psikolojik hiç değil ben yatmadan her zaman aklıma gelirdi yıllardır babama sürekli olur bu bende etkilenirdim ama bana olmazdı en son 2 gün önce oldu psikolojik olsaydı öncedende olurdu diye düşünüyorum
deletedmom4842
[bilinmeyen] Tamam işte karabasanı dolaylı yoldan anlatıyorlar 2saattir anlamaya çalışıyorum arkadaşları bunun psikolojik olduğunu söylüyorlar bilinçaltı vs senin öyle mi oldu yoksa hiç aklında yokken mi oldu?
Merveksr
[bilinmeyen] hamileyken çok oldu uyurken uyanıkken çığlık çığlığa geçiyordu her gecem ama Doğum yaptıktan sonra hiç olmadı
meltemre
Öncelikle belirteyim ki ben Hristiyan bir anneyim lohusa kadının dikkat etmesi bizde din boyutunda şu şekilde yer bulmuş Ademin Havvadan önceki eşi Lilith kendisini Adem ile bir tuttuğu için Rab onu kovuyor ve o Şeytanın karısı oluyor Rabbe de Adem ve Havvadan doğan her kadına kabus olup çocuklarına zarar vereceğim kız çocuklarını korkutup erkeklerden ergenlik döneminde rüyalarına girip çocuk sahibi olacağım diyor yani sadece müslümanlıkta yok bu olay. Başına gelen olur gelmeyen olur onu bilemeyiz tabi
Rabia
meltemre ha işte canım ona hem al karısı hem de Ümmü sübyan diyolar yemin etmiş insan irkini çoğalması için hamilelerin karnında bebeğin ölümüne yol açıyorlar bı saattir anlatıyorum kimse anlamıyor Nihat Hatip oğlu bile anlatiyo
Drottin
Rabia Herşey senin kafanda bitiyor bak yukarda Kaç kişi yorum yapmış yok dedem anlattı yok bizim köyde olmuş eskiden oluyormuş artık olmuyormuş noldu birden al kadınlara kıtlık mi girdi eskiden köylerde TV yok bisey yok ınsanlar akşamları toplaşıp konusurlarmis bu konularda onlara çok güzel malzeme cikariyormus hikayelestirmisler bu zamanlara kadar anlatılmış şimdi sizlerde 30 yıl sonra çocuklarıniza anlatcaksiniz bu mevzu hiç bitmeyecek .. Kafanda Ne düşünürsen onu görürsün ... Diğer hurafeler hep hu yüzden 40 çıkma Tek banyo koca tshirt giymek! Herkes diyor o zaman biz yalan mi söylüyoruz gördük ben inanıyorum gorduklerinize ama bunu bilncaltinizdaki korku yapıyor .. Küçükken karanlık oda da hangimiz asılı bir montu şemsiyeyi korktuğumuz şeye benzetmedik tamamen aynı konu işte .
Rabia
Drottin komik misin canım