Gizemu0109 benim oğlum henüz 1 yaşında ama dediğiniz gibi dikkat süresi çok kısa ben de arttırmaya çalışıyorum.
Kendimce uyguladığım çözümler şu şekilde aklınıza yatan olursa siz de deneyebilirsiniz.
Öncelikle oyuncaklarını kaldırdım, bir seferde en fazla 2 oyuncak çıkarıyorum . Böylece çok fazla dikkati dağılmıyor.
Oyuncaklardan ziyade bizim eşyalarımızla oynamayı sevdiğini fark ettim. En alt çekmece ve dolapları ona göre düzenledim. Mesela mutfakta 1 çekmece ona ait içinde plastik kaplarım, bişey olsa da önemsemeyeceğim tencere tava var. Mutfakta iş yaparken orayı kurcalıyor. Veya eline pırasa, havuç bişeyler veriyorum biraz oynayıp biraz kemiriyor. Başka odadaki alt dolapta mandallar, kumaşlar gibi şeyler var istediği gibi dağıtıyor, yeniden kutusuna topluyor müdahale etmiyorum.
Bir oyun veya oyuncakla oynarken onun dikkati dağılıp gitse bile ben oynamaya devam edip çok sevinip coşkulu tepkiler veriyorum neye bu kadar mutlu oldu bu kadın diye merak edip oyuna dönüyor 😄
Bir de tv, telefon, tablet gibi şeyleri söylemiyorum bile onlar kesinlikle yok çünkü oralarda sık değişen ses ve görüntüler de çocukların fazla uyarana maruz kalıp dikkat eksikliği sorunu yaşamalarına sebep oluyor.
Şimdilik az da olsa fayda gördük bunlardan.