gulsum11 Evet direkt böyle başlamak yerine önce sebzeler ve yoğurtla başlamalısınız onlardan sonra da meyve tadımına geçersiniz.Şöyle yapmalısınız ilk kabak,patates,havuç gibi sebzelerle başladınız dieyşim önce ilk gün bir çay kaşığınjadsr havuç ertesi gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 2 tatlı kaşığı kadar verebilirsiniz.Bunlar alerji riski düşük olduğu için 1 tatlı kaşığı ile başlayıp ertesi gün 2 tatlı kaşığı versenizde olur 2 gün yeterli olabilir.Buharda haşlayın aparatı var çok pahalı bir şey değil edinebilirsiniz çok sağlıklı olur suda haşlarsınız vitaminleri %90 gidiyor çünkü.Çatalla ezilecek kıvama gelince çatalla ezerek verin blender kullanmayın.Daha sonra yoğurt verin onu 3 gün kuralına uyarak verin.Bunlar bitince de kırmızı elma ,armut gibi meyveler verin.Onlar için de cam rende edinebilirsiniz.Hem hafif suyu çıkıyor hem de posası o da sağlıklı bir alet.Sonra havuçla kabak karıştırın gibi gibi karıştırarak vermeye başlayın.Kıyma ekleyebilirsiniz sebzelere kuzu kıyma yağsız kısmından suda haşlayarak üzerine ekleyebilirsiniz.Sebzelerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirin mutlaka.Ben çatalla ezerek veriyorum ama buharda pişirdiğimden parmak şeklinde kesip eline de veriyorum sebzeleri tanıması açısından elimde ezilecek kadar yumuşak olmasın ama çatalla ezilecek kadar da yumuşasın.Öğürme refleksi çok normal bu dönemde korkmayın.Yumurta sarısını da mutlaka tek verin öyke denetin,iyice haşlayın mutlaka ve başlangıçta yarım verin . Aklıma gelenler bunlar.Ama meyveyi sebzelerin sonuna bırakın.🌸Yine yardımcı olacağım bir şey olursa sorun lütfen 🙏🏻