1bebe1ana 3,5 aylık bugün başını daha dik tutamıyor öne düşüyor kafası çocuk doktoru nörolojiye yönlendirdi yarın götürecem ama çok korkuyorum bana normal geliyordu doktor öyle söyleyince çok tedirgin oldum var mı bu durumu yaşayan 😢😢
mashaa 1bebe1ana sırt üstü yatarken ellerinden tutup kaldırdığınızda başı geride mi kalıyor yoksa kendi kaldırıyormu
Mavi3435 1bebe1ana hiç tedirgin olmayın Her bebeğin gelişimi farklı. Bı arkadaşım kendisinin 6 yaşında yürümeye başladığını söylemişti. Herkese durum farklı. Siz başına çok çok dikkat edin. Bı iki ay geç tutsun ne olur. Canı sağolsun ve güzel düşünün tedirgin olmayın. Allah sağlık versin.
ruveydaensar 1bebe1ana içinizi ferah tutun inşallah bı sıkıntı yoktur ama kontrolleri ihmal etmeyin takipte olun . Umarım bikac güne tutmaya başlar da siz de rahatlarsınız
fa_sena_y 1bebe1ana nasıl öne düşüyor çok mu gevşek? benim kızım 4 aylık oldu hala kucaktayken titriyor başı bezen onun da öne düşüyor. ben kontrole götürdüğümde söyledim doktor baktı çok iyi tutuyor dedi sırt üstü yatırıp ellerinden çekerek bakıyor doktorlar. size de mi öyle bakıp söyledi?
mashaa 1bebe1ana Ama daha küçük düşer tabi. Benim kızımında o aylarda öyleydi. Fakat ellerinden tutup kaldırdığımda başı geriye düşmezdi. Önemli olanda budur aslında. 4,5 5 aylıkken çok net tuttu başını kızım.
Beriska Mavi3435 Her bebeğin gelişimi farklı tabii ama 6 yaşında yürümek de akla mantığa uyan bir durum değil. Altında yatan başka bir sebep mutlaka olmalı. Dediğiniz gibi tedirgin olmaya gerek yok fakat bu kadar da rahat olmayalım bence. Bazen yüzüstü çok fazla zaman geçirmeyen çocuklarda baş tutmada gecikme olabiliyor. Uzman görüşü almakta fayda var. İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmaz da içiniz rahatlar
1bebe1ana fa_sena_y evet kollarından tutup kaldırdı çok gevşek öne düşüyor kafası kaldıramıyor nöroloji doktoru bir görsün dedi yarın götüreceğim
1bebe1ana mashaa inşallah birşey çıkmaz da rahatlarım içimde hep bir sıkıntı yemek bile yiyesim gelmiyor 😔
Damladuru01 1bebe1ana 4 buçuk aylık hala tam tutamiyor kaldırıyor kafasını sonra yorulup öne düşüyor ellerinden tutup oturma pozisyonuna getiriyorum tutuyor sonra hemen öne düşüyor doktor 6 aya kadar normal bu durum dedi 6 aydan sonra bakılır dedi hiç tutamiyorsa ayrı tabi ama biraz tutup düşüyorsa bence tedirgin olmayın yani ben olmuyorum
1bebe1ana Damladuru01 yani tutup kaldırıyorum düşüyor hemen öne tummy time yaptırıyorum gün içinde kısa süreli kaldırıp geri yatırıyor kafasını tembel mi kafası mi ağır geliyor anlamadım yeni dogdunds bile dimdik tutuyordu gazını çıkaracağım zaman zorla yatırıyordum kafasını
1bebe1ana Beriska yüzüstü her gün yaptırıyorum sıkılana kadar kaldırıp indiriyor uzun süreli tutamıyor yarın nöroloji doktoruna götürecem bakalım inşallah kötü bişe söylemez
Mavi3435 Beriska tabii öyle.uzman gorsunhee zaman her tedirginlijte gitmeliyiz.ama ben anneye olumlama için söyledim.iyi düşünelim diye. 6 yaşında yürüyen arkdsim 40 yaşlarında şuan normal değil tabii ama birsuru şey var diye örnek vermek istedim.
saglikguzellik 1bebe1ana selamlar eski bi postunuzu gördüm başını dik tutmakla ilgili. Benim de bebeğim 3.5 aylık, kucakta başını dik tutmakta pek iyi değil. Nöroloji doktoruna gittiniz mi o dönem, ne dedi?
1bebe1ana saglikguzellik gittim evet bizi tanıyıp gülümsediği için çok önemli bişe görmedi bıngıldak ultrasonu falanda çekildi bişe çıkmamıştı ben çok kafama taktım siz takmayın şuan 9 aylık cok şükür gayet güzel tutuyor emekliyor yerinde durmuyor 😄 her bebeğin gelişimi farklı başka bebeklerle kiyaslamamayı öğrendim