diyarenis bende bunu diyorum işte neden şaka gibi olayım. Oralar dolu. Bı pahalılıkta herkes pata sıkıntısı çekiyoruz derken oralar hep dolu. İşime giderken yol üstünde görüyorum her zaman dolu 1 2 kere değil. Yazımı yanlış anladınız sanırım. Kahve içmek marka giyinmek lüks olmamalıydı herkes yapabilmeliydi. Ama ben bunları yapmadığım halde bile ay sonunu zor getiriyorum neden her şey bu kadar pahalı diyorum? Eşşek gibi çalışmana rağmen istediğin herşeyi yapabiliyor musun ? Bende eşşek gibi çalışıyorum ama yapamıyorum malesef 🤷🏻♀️
Aslicamm pekala söyle ülkenin ekonomik durumunu neye göre değerlendirelim? Emin ol o malum partiden değilim. Şu an savunur bir tarafımda yok bence yazımı yanlış anlamış olmalısınız. Kafeler oralar buralar dolu bu insanlar parayı nerden buluyor derken kendime acıyorum eşşek gibi çalışmama rağmen istediğim birşeyleri yapamıyorum diye. Herkes ister elbette kafede oturayım çay içeyim ama bi sor ne zaman içtim ekonomi düşünmekten o bile lüks geliyor bana maalesef.
elizabeth bende keyfimden yapmıyorum zaten. Allahım ya. Ekonomiyi düşünmekten yapamıyorum arkadaşım. Bir kahve olmuş 50-60 lira o paraya bir paket çay alırım bir ay içerim diyorum. Bi tavuk menü olmuş 90 lira. O paraya tüm tavuk alırım ailecek yerim diye düşünüyorum. Değilse bendd isterim dışarda yiyeyim çay yemek hazır gelsin önüme bunlar sıradan olsun lüks olmasın maddiyat düşünmeden yazılsın elbette bende isterim. İşte ben bubları düşünüyorduk oralar hep dolu ve kendime acıyorum nasıl yetişiyor millet nerden buluyor parayı da ben bu basit şeyleri bile yapamıyorum diye..
Balkelebegi yazımda geçim sıkıntısının olduğunu çoğu insanın aç yattığını da belirttim. Bana madalya takmayın üzülün. O kafelerde oturup hi kahve içemedim için yemek yiyemediğim içinekonomiyi düşünmekten. Bunlar lüks olmamalıydı. Ama insanlar bunları yaparken ben yapamıyorum siye kendime acıyorum kahveye para vereceğime bir paket çay alırım diye düşünüyorum anlatabildim ni? Bana göre lüks geliyor şu ekonomide bunlar. AMA EVET LÜKS OLMAMALIYDI.
Sevvaldal elbetteki herkesin hakkı. hadi ben zamanında yedin içtim ekonomi biraz daha normalken ama şu an etrafıma bakıyorum çocuğuna çikolata bile alamayan insanlar var. Ben kahve içmeye gitmiyorum, onun yerine çocuğuma bir şey alırım ya da eve alırım beraber yer içeriz ailemle diyorum. Ülke ne hale geldi ama amacı linç yapmak olan insanlar bu koz ne demek istemiş anlamadan yprum yapıyor. Ekonomi derdine bir de böyle insanlar ekleniyor işte