Buket_60
Canım arkadaşım öncelikle bebeğim şuanda 3 buçuk aylık, gaz sorunu yaşadım ama şanslıyım ki 2,5 ayda bitti. İlk 15 günü çıkarsak 2 ay gaz ile savaşanlardanım ve çok zor seni anlıyorum. Sab simplex ve bio gaia kullandım ben iki ay boyunca ve aslına bakarsan bu iki damlayı birlikte kullanarak bile o gaz sancısını çekti bebeğim ama ne zaman vermeyi unutsam o zaman dayanamayacak kadar çok sıkıştığını gözlemledim. Gazı için masaj yaptım bol bol karnına ama tabii ki en sakin olduğu zamanları seçerek yaptım bebeğinin ağlamasına izin vermemelesin bu gazını daha çok sıkıştırır çünkü ağlarken hava yutar ve gazı artar. Gazlı bebek sık emmek ister çünkü memede rahatlamak ister bunu önlemeye çalışma bırak emsin. Bebeğinin karnını, kendi omzuna veya bacağına yüzüstü yatar şekilde koyup sırtına ritmik bir şekilde pat pat yapmak onu rahatlatacaktır. Gazını çıkaramazsa kaka sorunu yaşamaya başlarsın bu yüzden sık sık gazını çıkar. Bebeğin senin omzundayken biraz ritmik zıplayarak sırtına pat pat yaparsan veya senin bacağına yüzüstü yatar pozisyonda ise bacağını ritmik titreterek de daha fazla rahatlamasını sağlayabilirsin bu şekilde güzel gaz çıkarır. Bio gaia ishal veya kabız olmasın diye verilen bir damla bunu unutma, buz dolabında sakla diyenler olmul açılmadan önce buzdolabında saklanır açıldıktan sonra ise çok sıcak olmayan bir odada sakla bu şekilde saklanması öneriliyor. Karnına ı love you masajı poposuna ise sıkıştır genişlet hareketi yapabilirsin ayaklarını karnına itebilirsin vs vs. Bir çok yöntemi var hepsini dene bence bebeğin hangisinde rahatlarsa o pozisyonu sık tekrarla. Sormak istediğin birşey okursa yardımcı olurum.