defmommy yurt dışı için vakit, vize, bebeğinizin yaşı ve nasıl bir tatil istediğiniz çok önemli. Mesela vizesiz bir tur isterseniz çok seçenek yok Tayland, balkan, Maldivler ve Mısır turu var en çok. Tayland ve Maldivler 5 gün için kesinlikle çok uzak. Ama deniz kenarı bir tatil ise istediğiniz bu ikisi en iyisi bence. Ama gezi turu istiyorsanız ve vize sorun değil diyorsanız tabi ki Avrupa. Hollanda Belçika Fransa felan bence harika. Bebekle de geziliyor ve birbirlerine yakın ülkeler. İtalya yı çok istedim ben Venedik özellikle ama bebek arabası ile kesinlikle gezilmezmiş okuduğuma göre. Biz Hollanda Almanya Belçika Fransa Lüksemburg u gördük. Tabi belli yerleri sadece. Mesela Paris’e gitmedik çok uzak diye strasburg a gittik Fransa da şahane bir şehirdi. İtalya bu ülkelere baya uzak kalıyor . Şimdi gitmek istediğim yerler arasında italya İsviçre ve Prag var benim de. Venediği çok istedim mesela. Ama dediğim gibi hepsi bir arada olmuyor. Mesafeler çok uzak zaman hep yolda geçer. O yüzden birbirine yakın ülke ve şehirler belirleyin. Turla gidecekseniz zaten onlar en meşhur yerleri baz alarak gezdiriyor ama bireysel gidecekseniz iyi bir rota çizmek gerekli. Hele de bebek ve çocukla şartları iyi değerlendirin derim. Çünkü ek gıdaydı yemekti bakımdı uykuydu baya zorlaşıyor ☺️