DS123 Selamlar; eminim bu konuyla ilgili bir çok post vardır ama sistem o kadar sorunlu ki arama yapıp bakamıyorum. Oğlum 3 aylık rota aşısı zamanı geldi konuyla alakalı çocuk doktorumuz şiddetle önerdi ve bizde araştırıp yaptırmaya karar vermiştik. Dün sağlık ocağına götürdüm izlenim için. Doktorla hemşireyle konuştuk hiç tavsiye etmiyorlar daha doğrusu orda da yapmak istemiyorlar sanırım bizim programımızda yok devlet aşılarını yapıyoruz kendi doktorunuza sorun vs diyor hemşire.Doktor da tavsiye etmediğini vücuduna boşuna aşı almasını doğru bulmuyorum ama siz bilirsiniz diye kaçamak konuştu sonuçta kreşe gitmiyor hijyen de sağlanırsa gerek olmaz ki aşılanıp yakalanan da var dedi eşim de bende kararsız kaldık çünkü tanıdığımızın da aşılanıp rota oldu ama etkisi az ve kısa sürdü.Allah korusun yakalanıp pişmanlığını yaşamak da. yan etkileri olabiliyormuş alerji kusma o nedenle korkuyorum. Bunları yaşayan var mı ? Yaptırıp yaptırmama konusunda ne düşünüyorsunuz ? Deneyimlerinizi dinlemek isterim.🌸uzun oldu kusura bakmayın
Busuu DS123 bence yaptırın ben yaptırıcam haftaya çünkü bağışıklık kazanıyo aşıyla. Geçirmesi gereken süre kısalıyo aşıyla 2 günde toparlıyosa aşısız 1 haftayı buluyo ve yiğenim rota oldu yaşadım bu durumu çok kötü bi hastalık hem kusma hem ishal oluyo halsiz kalıyolar bi deri bi kemik kalıyolar bizimki 3 günde topladı şükür aşısı olmasaydı ağır geçirirdi bence yaptırn
Hafsa_anne DS123 bence yaptırmalısın kızım 2aylık oldu 2gün önce rota aşısının ilk dozunu oldu. Almanyada bu aşıyı 2aylıkken yapıyorlar ve doktorumuz da önerdi
uyus DS123 Merhaba banada dediler görümcem.ama eşim istemedi.Ya aşı zarar verirse dedi.Hastalık Allahtan ama aşı kendimiz bilerek yaptırcamız.bişey olursa keşke diyecemiz bir hata olur dedi.Bende vazgeçtimdi.
Abninannesi DS123 Ben yaptırdım oğlum hepsini içti (ağız yolu ile alınıyor) Hiçbir yan etki yaşamadık 2 dozu önümüzdeki kontrolde yaptırıcam 2 aylıkken yaptırdım şimdi 4 aylık olunca tekrar yapılacak 267 TL ödedim
MrvB Ben 3 aylık ken yaptırdım şimdi 5 aylık ikinci dozu oldu ağızdan damla şeklinde bi sıkıntısı olmadı bizde problem yaratmadı bize doktorumuz çok önerdi mutlaka yaptırmaya çalışın dedi bi kaç doktorada sordum onlarda yaptırın deyince karar verdik onu korumak için sonuçta kötü şeyler düşünmeyin sonuçta herşey bebeklerimiz için 🤗
Aras-anne Biz bugün yaptırdık aşıyı doktorumuz yaptırın demişti kardeşim çocuk hemşiresi tüm doktorlara sorduk ve hepsi yaptırın dedi eğer Allah korusun virüsü kaparsa böbrek yetmezliğine dahi götürüyormuş hastanede çok karşılaşmışlar bence yaptırın
Bilgeninannesi5 Eğitim araştırma hastanesi çocuk acil de çalışan ve rota vakaları gören bi hemşire anne olarak çocuğumu aşılattım ve herkese de öneririm
iamthed Bilgeninannesi5 Ben de yarın yaptıracağım da acaba aşıdan sonra ne gibi yan etkileri oluyor? Nelere dikkat ettiniz? Banyo, dışarı çıkma gibi
Dilos123 Bizim hem doktorumuz hemde saglik ocagi kesinlikle yapilmasi gereken bi asi dedi bende cok aristirdim ve 3 aylikken ilk dozunu aldi oglum bana kalirsa ben yaptir derim cunku Allah korusun zehirli ishal baya kotu ve asiri sivi kaybettirici bi durum cocugun bu durumda mutlaka hastahanede sivi takviyesi yapilmasi gerekiyomus hastahanelerde surunecegine yaptir saglik bu cunku
Deryaaaa Yaptırdım hiç bir sorun yaşamadık banada ebemiz önerdi riske atma Allah korusun virüse yakalanırsa çok üzülürsün tedbirini al derim
Ozlem_89 iamthed doktoruma sormuştum. Bizde dün yaptırdık. Sadece kakasını temizledikten sonra 4-5 gün o bezi ayrıca bi poşete koyup düzgünce kapatıp atın ve kendi el temizliğinize ekstra dikkat edin dedi. Bir de bazı bebeklerde 10 gün sonra hafif ishal olabilir dedi. Yine doktorunuzla görüşün.
Bilgeninannesi5 iamthed ateş olmadı bizde sadece huzursuzluk vardı . Aşı ağızdan olduğu için banyo ya da engel değil
Ozlem_89 Sağlık ocağındaki hemşiremiz dışarıdan sizin aldığınız aşıları yapmıyoruz gerekli soğuk zincir kırılmış olabiliyor ama doktorunuzla görüşün yaptırmanızı tavsiye ederiz dedi. Bizde dün yaptırdık ilk dozu. Ağızdan verdiği için sorun olmuyor. Bence böyle bir konuda risk almaktansa aşı yaptırmak daha iyi. Sonuçta daha çok minikler ve yaşanacak bir rahatsızlık bebişlerde çok daha büyük sorunlara neden olabiliyor.
Girlsmom İlk çocuğuna bu söylentilerden dolayı yaptırmamış ve yaptırmamış olmanın bin pişmanlığını yaşayan bir anne olarak kimseyi dinlemeyin ve kesinlikle yaptırın kızım iki yaşında kaptı virüsü ve biz 1 hafta hastahanede perişan olduk ateş kusma isal çok zor günlerdi
ozgekeremehmet Rota ası vurulacagı donemde rota vırusune yakalandı yegenım. Hastanede yattı bı kac gun ama sukur cıktı
Bilgeninannesi5 Deletedmom322 bize eczane tek marka var piyasada o da rotarix demişti onu yaptırdık 268 tl ydi bir ay önce