Berfosss21 Normal kuzum benim benim iki oğlumun boynu ensesi dolu enfeksiyondan oluyor bende çok evham yapmıştım ama sıkıntı yok büyürse sıkıntı dedi doktor . Normal yani benim oğlumun arkada ensede saç içinde koltuk altında bile var
Merymahrz- Berfosss21 ilk defa duydum gercekten bunu başıma ilkez gelince anne yüreği içime ehvam doldu gece gece enfeksiyon ne gibi bir enfeksiyon acaba hep mi oluyo arada geciyor mu sizinkiler
Ayaz13 Merymahrz- doktora gösterin tabi ki çoğu Bebek’te oluyor benim oğlumunda sol tarafında kulak altında ve boynunda var 2-3 tane ama boyutu ve büyümemesi önemli demişti doktorumuz ara ara kontrol ediyorum hastalanacağı zaman daha çok büyüyor sonra küçülüyor herhangi bir hastalık geçirdi mi grip gibi belki ondan olmuştur yada yağ bezesi olabilir dokunduğunuzda oynuyor mu
Merymahrz- Ayaz13 evet grip geçirdi bir kaç kere burun akıntısı ateş felan olmuştu evet küçük zaten öyle cok büyük bir şey degil mercimek gibi sanki ama daha önce hiç fark etmemiştim yenilerde fark ettim düştünde oldu sandım ama geçmeyince korkmaya başladım bende
Ayaz13 Merymahrz- merak etmeyin mercimek boyutunda çok küçük bişey ara ara takip edin ama çokta ellemeyin elleyince de büyür diyor doktorlar geçmeyebilirmiş ama büyürse doktora gösterin
Mavis34 Merymahrz- doktora gidip ultrason yaptırın karın bölgesine mutlaka baktirin karında da varsa tehlikeli olabiliyormuş bu bezeler sadece ense boyunda takip ediliyor bizimde ense boyunda var 3 ayda bir ultrason yapiliyor
Merymahrz- Mavis34 sizinki kaç taneydi hangi bölgenizde ve ne kadar büyüklükteydi acaba doktor neden oldunu acıkladı mı hiç
Busranehirmila Merymahrz- diğer yorumlarınızı da okudum da hastalıktan oluyo mercimek tanesi kadarsa hiç korkmayın bağışıklık sebebiyle lenf bezleri büyüyor o kadar olması normal endişelenmeyin ama yine de doktorunuza da sorun içiniz tam rahat etsin
Merymahrz- Busranehirmila hastalığı diş diye düşünüyordum ben o yüzden ateşlendini düşünmüştüm acıkcası ama görünürde henüz yeni diş yok hastalığı da geçti ama o duruyo
Ayaz13 Merymahrz- Merak etmeyin çoğu Bebek’te var bezelerden hastalandıkca büyüyüp küçülüyor sadece takıp edin büyümeye devam ederse hemen götürürsünüz yoksa herhangi bişey için doktora gittiğinizde gösterin içiniz rahatlar
Mavis34 Merymahrz- tam tarif ettiğin bölgede sağ sol birden fazla ve boyunda lenf bezlerinde çok sayıda var en büyüğü 2.7 cm oldu. Hemotolojitakipliydik kan değerlerinden ötürü akciğerlerde ve karın bölgesinde varmı diyede kontrol ediliyor şükür onlar temiz çıktı. Bebeklerde olur belli bir büyüklüğe gelirse parça almak gerekir dediler şimdilik o asamaya gelmemis
Busranehirmila Merymahrz- 1-2 haftaya düzeliyor zaten hemen geçmiyor. Siz yine de doktorunuza sorun dediğim gibi içiniz daha da rahatlar doktor ağzından duyunca yani benim öyle olurdu kesin
Merymahrz- Busranehirmila doktorumuzda izne ayrıldı aksi gibi o yüzden de bu kadar telaşlanmıştım ama içimi rahatlattınız gercekten teşekkür ederim
Merymahrz- Mavis34 çok geçmiş olsun gerçekten umarım sizinkide biran önce geçer ellenizde elinize gelen büyüklük tahmini ne kadar sizde
Mavis34 Merymahrz- ilk farkettiğimde mercimek kadardı sonra bezelye oldu nohut oldu şimdi nerdeyse cevize yakın bi tanesi en buyugude o. Hep korkuyorum biz bu konuda çok sıkıntı yaşadık hastane bir kan değerine yanlış bakmış bize kanser dediler Allahım yaşadığım.korkulari anlatamam kimseye yaşarmasın rabbim. Baya bir tetkik mr araştırma sonrası onların hatasından değerin yüksek çıktığı söylendi. Ama hala için.rahat değil hep diken uatundeyim
Merymahrz- Mavis34 allahım korusun bazen doktorlar gercekten cok korkutuyorlar ya sebebi neden oluyormuş acıkladı mı hiç doktor