Pinar9 bugün 6 aylık oldu bebeğim. Geçen hafta başladım eğitime yani 5 ay 23 günlük falandı. Bebeğinizin atakta yada diş ağrısının olmadığı bir zamanda olduğundan emin olduğunuz en kısa sürede başlayın bence. Benim kızım dişlerini çıkarttı o yüzden rahattı. Bide ben oturmayı yada ayağa kalkamadı öğrenmeden alışsın istedim. Çünkü ben yatırdıkça o kalkarsa daha zor olur diye düşündüm. Yani bu çok uzun bir süreç ama önce planladım ne zaman eğitime başlayacağıma. Hadi hemen yarın demedim. 3-5 gün önceden pazar günü başlayacağım demiştim. O güne kadar da sallıyordum yavaş yavaş sallamayı yavaşlattım. Sakin gördüğüm zamanlar sallarken durdum bekledim biraz sonra salladım falan. Bide rutinlere başladım öncesinde. Ki eğitime kadar alışsın diye. Ayına uygun uyku saatlerinde hep uyutmaya çalıştım eğitim öncesindede. Sonra pazar günü gece uykusuyla başladım. Zaten kafama koymuştum dedim ki ben bu 1 hafta bebeğimle akşam 8 de yatıyormuşum gibi düşünücem ve bu 1 haftamı bebeğime ayırıyorum hiç bir yere de gitmicem. Pazar günü gece uykusuyla başladım. Ama tabiki gündüz ne kadar ve kaç saat aralıkla uyuduğuna dikkat ettim ki gece zorlanmayalım. Akşam 7 olduğunda bütün ışıkları loşlaştırdım. Bi yarım saatte öyle oynadım bebeğimle. 19:30 olduğunda salonda bebeğimi emzirdim ki emerekte uyumaya alışmasın. Odadan çıkarken yatak odasına kadar bütün odaların ışıklarını kızımla beraber kapattım. Mutfakta pencerenin önünde karanlıkta bebeğime dışarıyı izletip “ bak kızım şimdi gece oldu gece olduğunda ay çıkar yıldızlar çıkar evdeki ışıklar kapanır herkes uyur. “ Gibi gibi konuştum. Sonra yatak odasına aldım loş ışıkta altını değiştirdim geceliğini giydirdim. Bir kitap okudum yatakta sevdim okşadım bol bol öptüm yatağına koydum. Uyku arkadaşını verdim eline ve ağzına da emzik. Sevdiği piş piş sesini açtım. İlk mızıldandı falan ben devam ettim pişlemeye. Ama tabi iyice uykusu gelince zıvanadan çıktı 😅 diyemem ki hemen uyudu. Mızıldandığında yatağında sakinleştirdim ancak gerçekten ağladığında asla yatağında bırakmadım. Kucağıma aldım kendi yatağımda oturduğum yerde güzelce sarıldım. “ Ben burdayım annecim yanından ayrılmicam şimdi güzelce uyuyabilirsin annen seni çok seviyor.” gibilerden sakinleştirdim. Ben kucağıma almaktan hiç çekinmedim çünkü o ağladıkça kucağıma almak bana da iyi geliyordu kendimi kötü hissetmiyordum. Ama dediğim gibi eğer yatağında sakinleşmeyecek kadar ağlıyorsa. Eğer hiç durmazsa kucağımda ayağa kalkıp hafif sallanıp sakinleştirip geri yatırdım. Kolay olmadı ilk gece belki 10 defa kucağıma almışımdır hatta en son kucağıma aldığım an uyuyakaldı. Yerine bıraktım. Olmadı sandım ama bi daha hiç kucağıma almak zorunda kalmadım o günden sonra. Gece 1-2 kere uyandı eğer emme vakti değilse yine sakinleştirip uyutmaya çalıştım aynı şekilde. En az 1 saat sürdü bunuda söyleyeyim. İlk gün olduğu için hiç desteğimi eksik etmedim. Hep piş pişledim belki 100 kere emziğini ağzına verdim 😅 ama geçti sonraki günler yatağına alıştıkça emziğini verme sıklığımı düşürdüm yavaş yavaş, pişpişlemeyi azalttım derken bugün 1 hafta oluyor ve sadece yatarken ağzına emzik verip odadan çıkıyorum. Çok şükür mutlu mutlu da uyuyor.
Çok uzun oldu ama 😅 herkes bu kadar rahat uyutsun bebeğini isterim. O yüzden detaylıca anlattım. Aklınıza takılan bi yer olursa da yine bildiğim bişeyde yardımcı olurum